Annons

Inför fri tillgång till mensskydd på kommunala toaletter

I vår gemensamma strävan om att uppnå ett jämlikt samhälle kan inte vissa grupper fortsatt undantas från att likställas.
Publicerad 28 augusti 2022
Detta är en opinionstext i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
S-kvinnor i Trelleborg lovar fri tillgång till mensskydd på kommunala toaletter, om de vinner valet.
S-kvinnor i Trelleborg lovar fri tillgång till mensskydd på kommunala toaletter, om de vinner valet.Foto: Jessica Gow/TT

Menstruation är en biologisk företeelse som man som kvinna inte kan välja bort utan är en del av och en förutsättning för livet och samhället. Därför la vi en motion om att införa fri tillgång till mensskydd på kommunala toaletter. Vi tycker inte att det borde vara en kontroversiell fråga men vi blev nerröstade.

Häromveckan kunde vi läsa att mensskydd blir gratis i Skottland. Det finns också exempel på kommuner som infört fri tillgång till mensskydd.

Annons

Vi tycker att det vore en självklarhet att kommunen tillhandahåller sanitetsprodukter som mensskydd på alla toaletter knutna till kommunala inrättningar som skolor, idrottsplatser och arbetsplatser samt övriga offentliga toaletter som placerats ut av kommunen. Detta är ett mål som man också bör uppmuntra och stödja hos privata initiativ.

Ge oss mandat att i Trelleborg införa fri tillgång till mensskydd på kommunala toaletter. Rösta på socialdemokraterna den 11 september!

Veronica Larsson, ordförande S-kvinnor i Trelleborg

för S-kvinnor i Trelleborg

Annons
Annons
Annons
Annons