Annons

Inför avdragsrätt för gåvor till föreningar

Avdragsrätt för gåvor till den ideella sektorn är ett måste!
Debatt • Publicerad 12 augusti 2010

Idag kämpar föreningslivet för att kunna hålla igång sina föreningar och sysselsätta våra ungdomar trots svåra ekonomiska tider och vikande sponsring. Det är också uppenbart att många politiker inte förstår hur viktigt det är med ett fungerande föreningsliv och hur mycket pengar detta sparar vårt samhälle. För mig är regelverket obegripligt.

Företag som har ett starkt engagemang i det civila samhället är bättre på att skapa sysselsättning och har lägre sjukfrånvaro. Vi kristdemokrater ser det därför som oerhört viktigt att alliansen snarast genomför sitt löfte att ge företag rätt att göra avdrag för gåvor till den ideella sektorn.

Annons

Vi vill skapa ett och bygga ett civilt samhälle och starkare gemenskap i fältet mellan staten och medborgarna. Sponsring av kultur ska också vara avdragsgill.

Allt kan inte gå skattevägen utan vi måste hitta andra vägar som förenklar för föreningslivet.

Varje satsad krona på den ideella sektorn ger flerdubbelt tillbaka. Därför måste också företag som vill satsa på denna ges kredit med att kunna göra avdrag för sina gåvor.

Mats Svensson (KD)

ordförande fritidsnämnden

Mattias Karlsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons