Annons

Industritekniska programmets återkomst har blivit en succé

Under mandatperioden har KD tydliggjort vad partiet vill satsa på och göra för Trelleborgs kommuns invånare och näringsliv. Vi har kämpat för en hel del. Som för Söderslättsgymnasiets industritekniska program.
Publicerad 14 maj 2022
Detta är en opinionstext i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Utan vårt engagemang och KD:s övertygelse om att industritekniska programmet säkerställer framtiden för både eleverna och näringslivet, hade programmets återkomst till Söderslättsgymnasiet aldrig blivit av, skriver tre representanter för KD i ett debattinlägg.
Utan vårt engagemang och KD:s övertygelse om att industritekniska programmet säkerställer framtiden för både eleverna och näringslivet, hade programmets återkomst till Söderslättsgymnasiet aldrig blivit av, skriver tre representanter för KD i ett debattinlägg.Foto: Tomas Nyberg

Dessvärre lades det ner under förra mandatperioden, men förslaget att pausa industriprogrammet blev ett nämndsärende först 2019. Då gjorde KD allt för att väcka liv i det igen, men vi fick ge oss. Industritekniska programmet var inte längre sökbart.

Men vi gav oss inte. Efter påtryckningar blev programmet åter sökbart 2020. Starten var trög men i samarbete med näringslivet och skolan lyckades vi skapa en efterfrågan, och industritekniska programmet kunde åter välkomna elever hösten 2020.

Annons

Nu, två år senare, har vi behöriga sökande elever till alla tio platser och fulla programplatser i alla tre årskurserna.

Utan vårt engagemang och KD:s övertygelse om att industritekniska programmet säkerställer framtiden för både eleverna och näringslivet, hade programmets återkomst till Söderslättsgymnasiet aldrig blivit av.

”Utan vårt engagemang och KD:s övertygelse om att industritekniska programmet säkerställer framtiden för både eleverna och näringslivet, hade programmets återkomst till Söderslättsgymnasiet aldrig blivit av.”
Ann Lundström, Thomas Borgström och Erik Lundström (KD)

KD är mycket stolta över resultatet. Det är precis så här som vi vill att det ska fungera: politiken lyssnar på näringslivet och kopplar ihop det med skolan.

Det är tillsammans som vi kommer fram till de bästa lösningarna. Industritekniska programmet är ett tydligt bevis på det.

Ann Lundström (KD), 1 vice ordförande bildningsnämnden

Thomas Borgström (KD), ersättare bildningsnämnden

Erik Lundström (KD), kommunstyrelsens vice ordförande

Annons
Annons
Annons
Annons