Annons

Ihåliga argument bemöts bäst med kunskap

Anders Åkesson går vilse i ett försök att lovprisa invandringen till Skåne.
Debatt • Publicerad 11 juni 2012

Likt Alice i underlandet som frågar katten om vilken väg hon ska välja och katten svarar att det beror på vart du ska, så är Anders Åkesson (MP) inte klar över varför Sverige ska en generös invandringspolitik. Argumenten att invandringen behövs för pensionsavgångar bygger till stor del på okunskap från Anders Åkesson.

Anders Olshov, VD för Öresundsinstitutet, klargjorde mycket förtjänstfullt i tidningen ”Job og magt” (december 2011) integrationsproblematiken i Öresundsregionen och presenterade statistik som belyser just de problem som jag och Kenneth Kristensen Berth från Dansk Folkeparti tog upp i vår debattartikel. Olshov menade på att i migrationsdebatten blandas äpplen med päron. För att citera Olshov:

Annons

”Däremot haltar det egoistiskt motiverade argumentet som hörs allt oftare om att vi måste öka invandringen för att den inhemska befolkningen blir äldre: För det första är det arbetskraftsinvandring som i så fall behövs och inte flyktinginvandring; för det andra blir även invandrare äldre och skall försörjas, samtidigt som statistiken visar att de går i förtidspension tidigare än danskar och svenskar; och för det tredje är det inget problem att vi blir äldre.”

Samma statistik och slutsatser har ESO, Expertgruppen för studier i offentlig ekonomi, kommit fram till. Våra åsikter och argument vilar alltså på den forskning och expertis som finns på området. Lite krasst står våra argument som vilar på vetenskaplig grund och fakta mot Anders Åkesson och Miljöpartiets önsketänkande och okunskap.

Ihåliga argument bemöts bäst med kunskap och i öppen debatt. Från min sida så har jag erbjudit Anders Åkesson en offentlig debatt i frågan liksom att jag begärt en särskild debatt i regionfullmäktige. Inget av det ser ut att bli av eftersom det saknas både politiskt mod och argument att bemöta Sverigedemokraterna i den här frågan. Den fria och öppna debatten är en självklarhet på ena sidan i Öresundsregionen men inte här. För att avslutningsvis skjuta Anders Åkessons mindre genomtänkta argument i sank så vill jag återigen citera Olshov:

”Det finns sammantaget en rad indikatorer som pekar åt samma håll, att vissa grupper med utländsk härkomst inte integreras, utan utmärks av lägre sysselsättningsgrad, bidragsberoende, sämre utbildning och studieresultat.”

För övrigt hoppas jag att vi får en öppen debatt där vi bryter argument mot varandra och låter medborgarna avgöra riktigheten i dem.

Jens Leandersson

gruppledare och regionråd Sverigedemokraterna Region Skåne

Svar till Anders Åkesson (MP), den 31 maj.

Mattias Karlsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons