Annons

Ideologi är en garanti

Det dyker upp lite då och då i den lokala debatten att partier som inte bara finns i Trelleborg styrs från Stockholm. Inget kan vara mer fel. I alla fall inte i de två partier som jag varit aktiv inom. Denna insändare stämmer jag av med Henrik Silfverstolpe och mina liberala kamrater i Trelleborg, inte Johan Pehrsson eller något rikskansli.
Trelleborg • Publicerad 26 augusti 2022
Detta är en opinionstext i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Ulf Bingsgård (L).
Ulf Bingsgård (L).Foto: Tomas Nyberg

Jag har erfarenhet av att leda Trelleborgs kommun tillsammans med flera olika partier under åtta år.

När man leder en kommun och tar ansvar för en kommuns utveckling behöver man veta vart man är på väg och varför. När man går med i ett parti gör man det för att man delar det partiet värderingar, tankar och idéer. Värderingar kring hur man vill göra världen, eller i alla fall Trelleborgs kommun, lite bättre.

Annons

De absolut flesta frågor i en kommun avgörs i bred enighet. Alla kommunpolitiker vill medborgarnas bästa. Det är lätt att enas om det och det är något som vi gör här i Trelleborg.

Men ibland är vi oeniga. Vi se saker och ting på olika sätt. Vi vill kommunens och kommunens invånares bästa. Målet är detsamma men vägen är olik. Men vi har både karta och kompass. Det är vår ideologi, vår målsättning och vår vilja.

När allt är enkelt och alla är eniga är det inga problem. Men när vi ser olika lösningar på samma problem behöver man något att hålla sig till. När man är vilse i okänd terräng behöver man karta och kompetens.

När man är osäker på vägen fram i politiken behöver man sin Ideologi. Det är så man hittar vägen fram i en tuff snårig terräng. Den som är utan karta och kompass hittar inte vägen fram. Fast vill man inte ta sig någonstans behöver man inte vet vart framåt är.

Ulf Bingsgård (L), kandidat till kommunfullmäktige

Annons
Annons
Annons
Annons