Debatt

Hur tryggt är Trelleborg?

Debatt Artikeln publicerades
I trelleborgarens vardag finns i dag: mord, dråp, våldtäkter, rån, misshandel, bilbränder, allmän skadegörelse, öppen knarkhandel samt otrygghet att vistas på vissa platser nattetid, skriver Helmuth Petersén (SD).
Foto: Andreas Mårtensson
I trelleborgarens vardag finns i dag: mord, dråp, våldtäkter, rån, misshandel, bilbränder, allmän skadegörelse, öppen knarkhandel samt otrygghet att vistas på vissa platser nattetid, skriver Helmuth Petersén (SD).

Trygghet i Trelleborg, finns det?

Jag och SD vill hävda att det inte är så!

I en artikel i TA hävdar vår lokalpolischef att polisen har läget under kontroll i Trelleborg, ”Trelleborg är ingen stad som sticker ut i otrygghet”, säger han.

Detta uttalade han sig om när frågan kom om kameraövervakning och tillsättande av ordningsvakter, detta (var för SD) ett par viktiga frågor som vi fick igenom i budgeten.

Hans uttalande om att staden är trygg påverkar i hög grad möjligheten att få igenom kameraövervakning och ordningspoliser!

Hur tryggt är Trelleborg då?

I trelleborgarens vardag finns i dag: mord, dråp, våldtäkter, rån, misshandel, bilbränder, allmän skadegörelse, öppen knarkhandel samt otrygghet att vistas på vissa platser nattetid.

Hur kan staden upplevas som trygg när allt detta fortgår dagligen?

Det är väl ungefär som när Bagdad-Bob uttalade sig i en intervju att de allierade inte intagit Irak, i bakgrunden dundrade amerikanska stridsvagnar fram!

I utkanten av Bagdad!

Polisens uppfattning om Trelleborgs trygghet går även att jämföra med strutsens beteende när den stoppar huvudet i sanden och tror att den är osynlig.

Nu kräver SD att polisen ger tillstånd till kameraövervakning och ordningsvakter!

Och detta omgående!

Nästa fråga som SD vill vara tydliga med är skolbussverksamheten som diskuterats ett tag, en fråga som väcker mycket känslor.

Jag var och hälsade på skolbusschaufförerna för ett bra tag sedan, det var efter deras arbetstid och de ville veta var SD står i denna frågan.

Jag klargjorde tydligt att SD kommer att rösta för att skolbussverksamheten bedrivs i samma form som nu, när frågan kommer upp i kommunfullmäktige nästa gång kommer vi som jag skrev tidigare att rösta för att det drivs i kommunal regi.

Helmuth Petersén (SD)

oppositionsråd