Annons

Hur falsk får en varudeklaration vara?

Jag fick ett svar på mina frågor till Liberalerna som jag ställde här i TA (den 6 juni). Dock fick jag det som ett mejl från Henrik Silfverstolpes kommunala mejl.
Publicerad 27 juni 2023
Detta är en opinionstext i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Patrik Holmberg (C) reagerar på att Liberalerna svängt i frågan om p-avgifter.
Patrik Holmberg (C) reagerar på att Liberalerna svängt i frågan om p-avgifter.Foto: Stefan Olofson

Så om någon annan än jag är intresserad av svaret, be då att få ut det.

Svaret på frågan om de, (L), hade ändrat uppfattning om att kommunstyrelsen kunde spara dryga 6 miljoner blir lite svepande om pengar som ”skvalpat runt” för kameraövervakning och så. Ett ickesvar tycker jag. Sist men inte minst så har jag fått ett erbjudande om en kopp gott kaffe på Rådhuset. Kanske tar jag chansen.

Annons

Hade Henrik i stället valt att svara här på debattsidan i vår lokala liberala avisa hade jag för avsikt att fråga vidare lite om hur deras ställningstagande så kvickt kan förändras.

Jag tänker närmast på diskussionerna om p-avgifters vara eller inte. Strax före valet, typ vid denna tid förra året, lade Liberalerna ut sitt valprogram på sin hemsida och det finns där fortfarande.

Det står: ”Bra parkeringsplatser är viktigt för ett aktivt centrum. Näringsliv och föreningar behöver bra parkeringsmöjligheter för att kunna skapa en bra tillgänglighet för alla. I rask takt har många parkeringsmöjligheter i Trelleborg byggts bort, sålts eller kostnadsbelagts. Detta tycker vi är fel.

Vi vill se en återgång till avgiftsfri parkering samt att kommunen skapar fler parkeringsplatser.”

Men i TA i december 2022 står det följande ”Exakt på vilka gator som det ska kosta att parkera är inte klart än. Men det handlar om centrala Trelleborg och även vid de stora turistmålen, till exempel Smygehuk.

– Vi styr inte trafiken alls i dag. Det är inte rimligt att det är på det sättet, säger Henrik Silfverstolpe (L).

Hur det blir med avgifter för parkering på kommunal tomtmark, till exempel bakom Rådhuset, har styret inte diskuterat.”

Tankarna går kvickt till Johan Pehrsons (L) ärliga och rättframma citat: ”Mitt parti består av mycket kloka människor som förstår att när man går till val så säger man en sak innan valet, sen genomförs valet, och sen säger man en sak också efter valet.”

Men hur falsk får en varudeklaration vara? Jag bara undrar.

Patrik Holmberg (C)

Annons
Annons
Annons
Annons