GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Höj pensionerna

Sverigedemokraterna vill höja dagens pensioner men Socialdemokraterna står i vägen.
Efter Socialdemokraternas och regerings senaste fiasko där ”höjningen” resulterade i ynka kronor är vår ambition att Sveriges nuvarande, och kommande pensionärer, ska få en extra tusenlapp i plånboken varje månad, skriver två representanter för SD.
Efter Socialdemokraternas och regerings senaste fiasko där ”höjningen” resulterade i ynka kronor är vår ambition att Sveriges nuvarande, och kommande pensionärer, ska få en extra tusenlapp i plånboken varje månad, skriver två representanter för SD.
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Detta är en opinionstext i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

I åratal har pensionssystemet varit både eftersatt och underfinansierat. Alla är missnöjda med dagens system, nuvarande pensionärer är missnöjda, morgondagens pensionärer är oroliga, till och med de yngre oroar sig för sin pension.

Grundtanken med nuvarande modell var att den skulle ge stabilitet och trygghet i pensionssystemet. Modellen har varit stabil, den har hållit pensionerna nere och tvingat igenom höjd pensionsålder. Frågan är om den förbättrat situationen för landets pensionärer? Knappast.

Anledningen till att pensionsfrågan aldrig diskuteras öppet är den så kallade pensionsgruppen. Här sitter de partier som ingick i pensionsöverenskommelsen 1994, S, M, C, L och KD, samt MP. Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet är de enda partier som inte sitter med. Pensionsgruppen är dysfunktionell och bör skrotas. På 25 år är den största framgången att man lyckats höja pensionsåldern från dagens 65 år till 67 år.

Sverigedemokraternas utgångspunkt är att pensionerna behöver höjas – rejält. Efter Socialdemokraternas och regerings senaste fiasko där ”höjningen” resulterade i ynka kronor är vår ambition att Sveriges nuvarande, och kommande pensionärer, ska få en extra tusenlapp i plånboken varje månad.

"När chansen finns att åstadkomma bättre pensioner sätter Socialdemokraterna politik framför pensionärer."

Vi förhandlar gärna med andra om detta. Tyvärr är Socialdemokraterna och socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi inte intresserade av att höja pensionerna. De vägrar att ens diskutera frågan med oss. När chansen finns att åstadkomma bättre pensioner sätter Socialdemokraterna politik framför pensionärer.

Vi vet att svenska folket vill se förändring. De vill se bättre pensioner, en tryggare vardag och bättre välfärd. Det får de med Sverigedemokraternas politik.

Oscar Sjöstedt (SD), ekonomisk politisk talesperson

Helmuth Petersen (SD), oppositionsråd Trelleborg

Läs mer