Annons

Historiens kortaste armar går väl ändå till Centerpartiet?

Svar till Ulrika Axelsson, Marie von Arnold och Ola Olsson (C) (digitalt den 24 maj).
Publicerad 26 maj 2023
Detta är en opinionstext i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Någonstans måste man vara tydlig med vad det handlar om, det här är vuxna män som är utklädda till kvinnor som har namn som ”fröken skamlös vinhora” som ska prata om normer och normkritik för barn som är två till sju år, skriver tre sverigedemokrater i ett svar på en tidigare debattartikel från Centerpartiet.
Någonstans måste man vara tydlig med vad det handlar om, det här är vuxna män som är utklädda till kvinnor som har namn som ”fröken skamlös vinhora” som ska prata om normer och normkritik för barn som är två till sju år, skriver tre sverigedemokrater i ett svar på en tidigare debattartikel från Centerpartiet.Foto: Sofia Hedman

Självklart ska kulturen och konsten vara fri men det innebär inte att man med skattemedel och en offentlig arena ska kunna göra vad som helst utan det finns en lämplighets aspekt i det hela. Någonstans måste man vara tydlig med vad det handlar om, det här är vuxna män som är utklädda till kvinnor som har namn som ”fröken skamlös vinhora” som ska prata om normer och normkritik för barn som är två till sju år. Menar ni på fullt allvar att barn så unga är en lämplig målgrupp med vuxna män som kallar sig ”skamlös”. Menar ni att det en lämplig utgångspunkt för vad skattepengar ska gå till och att man upplåter en offentlig arena till det?

Ingen ska vara förhindrad att utöva konst och kulturen ska vara fri men det är inte samma sak som att kunna få en offentlig arena att utöva den på och få ta del av skattepengar.

Annons

Ni har aktivt under flera år själva styrt kulturen mot mångkulturalism och feminism för att nämna något och att sedan påstå att offentlig finansierad kultur inte är politisk styrd är att slira på sanningen.

Den offentliga kulturpolitiken borde fokusera på det som vi kan bygga ett samhälle kring på riktigt. Som till exempel kulturarvet.

Inom skolan börjar man lära sig om puberteten och vad som händer med kroppen i mellanstadiet. När man börjar prata och lära sig mer om det som till vardags kallas sexualkunskap, där man berör samspel och ansvar, då går eleverna på högstadiet, årskurs 7-9 i åldrarna 13 till 15 år. Enligt oss sverigedemokrater mer passande ålder än två till sju år.

Sen ställer vi oss undrande till när ni skriver om en armlängds avstånd. Ni måste ha ännu kortare armar än vad ni beskyller oss för. Visst var det ni själva som la ett initiativärende i nämnden att detta skulle bli av? Ni kanske kör med premissen ”det är ok när vi gör det”?

Sen så nämner ni nazister. Ni är smarta personer, men ni borde kanske kolla debatten en gång till och faktiskt lyssna. Vi tror ni förstår men vill ta billiga poänger. Uppmanar alla till att lyssna på debatten huruvida dragqueens likställdes med nazister eller om diskussionen handlade om vi från politiken skulle gå in och styra om en bibliotekschef bjudit in en nazist att läsa sagor för barn. Inte att dragqueens och nazister likställdes utan att när man som folkvald anser att något är opassande säger sin mening.

Detta vet ni mycket väl om men låtsar att ni inte förstår. Pinsamt argument från er sida.

Sen att Centerpartiet inte har någon direkt kulturpolitik är ingen hemlighet. Förutom när det kommer till ert vurmande för vänsterliberal kultur och mångkultur.

Till skillnad från er har vi sverigedemokrater en stark kulturpolitik. Vi värnar om kulturarvet, en kultur som vi i Sverige kan enas under. En gemensam kultur som skapar sammanhållning och inte splittring.

Vi sverigedemokrater står för en kulturpolitik som skapar gemenskap och tillhörighet.

”Vi sverigedemokrater står för en kulturpolitik som skapar gemenskap och tillhörighet.”
Mathias Andersson, Magnus Isgren och Camilla Rosengren (SD)

Ert parti har i decennier sagt att det inte ens finns en svensk kultur och aktivt motarbetat dem som påstått motsatsen genom beskyllningar och skambeläggande. Ni har gjort allt i er makt att förringa svensk kultur och ett sammanhållet samhälle.

Annons

Som konservativa vet vi att människan inte är fullkomlig och det kan vara svårt att leva som man lär. Men kom inte och tala om en armlängds avstånd när era egna armar är de kortaste av alla, vilket ni visade när ni själva la initiativärendet i nämnden och styrde kulturen med ett skarpt förslag. Men det kanske är okej när ni gör det och det följer just er syn på vad skattefinansierad konst ska vara?

Ni kämpar inte för den fria kulturen, ni kämpar för den kulturen ni anser ska vara den rådande och den får man inte ifrågasätta.

Mathias Andersson (SD), kommunalråd och gruppledare

Magnus Isgren (SD), ordförande kultur- och fritidsnämnden samt kommunfullmäktigeledamot

Camilla Rosengren (SD), suppleant kultur- och fritidsnämnden samt suppleant i kommunfullmäktige

Annons
Annons
Annons
Annons