Annons

Hela välfärden riskeras

Återigen säger de rödgröna i en insändare att de vill döda transporterna och lägga allt på järnväg och detta innan 2013.
Debatt • Publicerad 8 september 2010

Hur i hela friden namn då? Det är för det första omöjligt och ska vi utrota biltransporterna som de vill tar det minst 25 år att genomföra. Vägskatt på 14 kronor/mil plus dieselskatt med 2,50 kronor/mil ger en total ökning med 16,5 procent av transportpriserna.

Alla varor kommer därmed att bli 16,5 procent dyrare och hushållen får betala tusenlappar i merkostnader per månad.

Annons

Till detta kommer vi inte kunna konkurrera med andra länder eftersom vi redan ligger på marginalen och vårt geografiska läge är ju längst upp i Europa.

Svensk export kommer bli ointressant för andra länder och fler företag får slå igen. Är det en sådan vansinnespolitik vi ska ha?

Visst ska vi tänka på miljön men vi kan inte göra på detta viset och rasera hela välfärden. Det får ske med förnuft. Om de rödgröna vinner tror jag inte transportnäringen finns kvar i Sverige när det gäller biltrafiken. Vet de rödgröna om att 90 procent av alla transporter inom landet är inom 20 mil? Ska vi ha stickspår till alla affärer eller hur har man tänkt lösa detta?

Sedan tycker jag transportnäringen i Sverige är duktiga på att tänka på miljön Vi kör på euro 4 och 5-motorer i bilarna i regel och många väljer ett miljömässigt däckval och miljödiesel är självklart.

Nej, använd förståndet och ta tillbacka detta förslag eller ännu bättre rösta bort detta förslag den 19 september.

Bert Lundwall

kristdemokrat och åkare

Mattias Karlsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons