Annons

Hela ringvägsprojektet är i gungning

På kommunfullmäktige den 19 juni var planprogrammet för Sjöstaden uppe för beslut.
Publicerad 20 juni 2023
Detta är en opinionstext i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Visionsbild över Sjöstaden i Trelleborg. Illustration av Trelleborgs kommun.
Visionsbild över Sjöstaden i Trelleborg. Illustration av Trelleborgs kommun.

Här yrkade Vårt Söderslätt på en återremiss av skälet att den inte tar hänsyn till en västlig hamninfart, liksom man har gjort på Västra sjöstaden.

Omvärldens förutsättningar har förändrats markant. Där Mark- och miljööverdomstolen inte gav prövningstillstånd av den upphävda detaljplanen för Östra ringvägen, vilket gör att hela ringvägsprojektet med östlig hamninfart nu är i gungning.

Annons

Vårt Söderslätt menar att planprogrammet nu på allvar måste ta höjd för en västlig hamninfart. Detta riskerar att hela Sjöstadsprojektet blir försenat helt i onödan. Framförallt kommer det att fördyra processen, vilket inte är ansvarsfullt mot våra invånare och skattepengar.

”Oavsett vad man tycker om östlig eller västlig infart är det inget annat än beklagligt att man på grund av naiva politiska låsningar inte kan lyfta blicken och seriöst ta ansvar för Trelleborgs utveckling och framtid.”
Axel Bengtsson, Vårt Söderslätt, oppositionsråd

Oavsett vad man tycker om östlig eller västlig infart är det inget annat än beklagligt att man på grund av naiva politiska låsningar inte kan lyfta blicken och seriöst ta ansvar för Trelleborgs utveckling och framtid. Ansvaret vilar här på Centerpartiet, Socialdemokraterna, Sverigedemokraterna, Liberalerna, Kristdemokraterna och Moderaterna.

Axel Bengtsson, Vårt Söderslätt, oppositionsråd

Annons
Annons
Annons
Annons