Annons

"Heja TFF – men på Vångavallen"

Vi läser, i Trelleborgs Allehanda den 4 juni lätt överraskade att TFF-ordföranden P A Abrahamsson hittat ett ”nytt” huvudspår för att få ”allsvensk fotboll i Trelleborg även 2014” nämligen: att fortsätta spela på ett uppgraderat Vångavallen!
Debatt • Publicerad 12 juni 2009
Vångavallen ligger i ett idrottsbälte och även i framtiden bör TFF spela där, anser undertecknarna.
Vångavallen ligger i ett idrottsbälte och även i framtiden bör TFF spela där, anser undertecknarna.Foto: 
Foto: 

En så självklar och näraliggande lösning har vi förespråkat allt sedan tisslet och tasslet kring planerna på en multiarena vid Maglarp, med ”vidhängande” köpcentrum, avslöjats.

Det finns många fördelar med en sådan lösning:

Annons

20 hektar av den så kallade goda jorden skulle sparas för vettigare användning.

Trelleborgarna skulle slippa smutsen i luften alstrad av ett externt köpcentrums stora transportbehov med bil av varor och människor.

Stadens centrum skulle behålla sitt värde, utvecklas som samlingspunkt och fortsätta leva.

Vångavallens läge medger att även gående och cyklande kan ta sig dit och vi slipper den stora trafikökning som ett externt köpcentrum utåt Maglarp skulle dra med sig.

Vångavallen ligger i ett idrottsbälte tillsammans med Söderslättshallen och friidrottsplatsen. Diskussionerna idrottsvänner och Trelleborgare emellan visar också att man inte ska underskatta den tradition och de känslor som finns så att säga inbyggda i Vångavallen. För det är väl i första hand för fotbollsvännerna man vill rusta upp, inte för att göra ett fåtal sponsorer nöjda?

Huruvida en bred politisk lösning som Abrahamssons säger sig vilja ha, kan uppnås, är förstås oklart så länge inte ett verkligt initiativ tagits för att förnya Vångavallen. I nuläget har dock kommunpolitikerna ännu allvarligare saker att tänka på än TFF:s fotboll. Stora besparingar måste göras i den kommunala ekonomin och till exempel äldrefrågor och skolorna måste gå före ...

Nå, bättre tider kommer förhoppningsvis och till att börja med vore det intressant att veta vilka ytterligare krav som Svenska Fotbollsförbundet verkligen ställer. För visst ska Vångavallen förbli en plats för idrott och inte som fritidsnämndens ordförande tydligen tänkt, bli ett bostadsområde.

Heja TFF – men på Vångavallen!

Gert Rosenquist

Lars Söderberg

Annons

Bodil Francke Ohlsson

Ann Christine Nilsson

Göte Nilsson

John Nilsson

SPI Trelleborg

Mattias Karlsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons