Annons

Har Trelleborgs kommun resurserna?

Vi får läsa om att det flyttat in 28 flyktingar till Grönby (vecka 8 tillkom det ytterligare 12), 25 flyktingar till Klagstorp, antalet ensamkommande, som i dag är 42, ökar hela tiden i kommunen och det ställer givetvis många frågor.

Debatt • Publicerad 28 februari 2014

Har Trelleborgs kommun resurser att ta hand om alla dem som vill komma till kommunen och hur mycket annat får ställas till sidan på grund av detta? Det heter hela tiden att grupper inte får ställas mot varandra, frågan är bara var pengarna skall tas ifrån.
 Det jag ofta får höra är att det är statliga pengar det handlar om, i min värld finns det inga pengaträd i Stockholm utan vi pratar om skattepengar. När flyktingarna får permanent uppehållstillstånd, och det får alla från Syrien, så börjar även de kommunala pengarna att rulla. Dagis, skolor och sist men inte minst boenden skall ordnas fram. Det är då det börjar bli aktuellt med att ställa grupper mot varandra.


Skall våra äldre som kämpat hela sitt liv för en värdig ålderdom behöva försaka mer, redan nu är det kraftiga besparingar vad det gäller våra äldre. Alla borde få rätt till en värdig ålderdom, något som det kanske inte finns pengar till framöver.
 Lägenheter till våra ungdomar växer inte på träd, det blir definitivt inte fler när profitsugna privata hyresvärdar endast hyr ut till flyktingar (Migrationsverket). Det finns ett mycket stort antal ungdomar som inget högre vill än att kunna få en egen lägenhet, för varje flykting som kommer till kommunen minskar deras chanser till ett eget boende.
 Att ställa grupper mot varandra är något man måste göra då vi inte har obegränsat med resurser, varken i kommuner eller staten.

Annons


Vid undersökningar visar det sig att företagsklimatet i Trelleborg är dåligt, har vi inte boenden till ungdomar som hittar de få jobb som finns så ställer man sig frågan var skall de då bo? Vi har många föräldrar som har sina barn hemmaboende tills barnen blir över 30, är detta rätt?

Ensamkommande och flyktingar får sina lägenheter tilldelade, varför tilldelas dessa lägenheter inte till våra egna ungdomar som inget annat önskar än att få en egen lägenhet? Innan vi tar emot alla dessa ovan angivna så ta hand om de vi har, våra äldre, våra behövande och våra ungdomar. Pengakistan börjar tömmas och nu ser man snart botten på den.


När man då får reda på att flyktingarna för endast 50 kronor får medicin, tandvård och läkarvård blir jag direkt upprörd när våra äldre som förtjänat detta inte får det. Många av våra äldre har inte pengar till detta och avstår ibland för att gå till läkaren, tandläkaren och så vidare bara för att kunna överleva dagen.


Att samhället är orättvist är väl ingen hemlighet men att importera ännu fler invandrare och ensamkommande är väl något som landet Sverige är ensamma om, titta gärna och jämför med våra grannländer hur invandringen ser ut där.Nilla Olsson
Helmuth Petersén

, oppositionsråd (SD)


Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons