Annons

Här får SD ett svar på sin fråga

Svar till Helmuth Petersén och Mathias Andersson (SD) (den 21 maj).
Publicerad 12 juni 2022
Detta är en opinionstext i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Att driva igenom lagstridiga beslut i kommunens högsta beslutande organ är inte mod, detta kallas för galenskap, skriver Osman Biberic (S).
Att driva igenom lagstridiga beslut i kommunens högsta beslutande organ är inte mod, detta kallas för galenskap, skriver Osman Biberic (S).Foto: Johan Nilsson/TT

Föga förvånande fick Sverigedemokraternas överklagan inte prövningstillstånd av Kammarrätten, det kunde vem som helst med grundläggande juridisk kunskap förutse när man tittade på själva innehållet i Sverigedemokraternas överklagan.

Sverigedemokraterna skriver i sitt debattinlägg ”Nu står SD som ensamt parti i Trelleborg och anser att man skall ta seden dit man kommer”. Jag skulle vilja skriva om påståendet till följande – nu står SD som ensamt parti i Trelleborg som anser att lagstiftningen inte ska gälla.

”Jag skulle vilja skriva om påståendet till följande – nu står SD som ensamt parti i Trelleborg som anser att lagstiftningen inte ska gälla.”
Osman Biberic (S)
Annons

Fortsättningsvis kan man läsa följande påstående i debattinlägget – ”Det gäller att ha mod, mod att kräva att vårt lands traditioner och seder vidmakthålls. I Sverige och Trelleborg har SD modet, ingen annan tyvärr!”. Att driva igenom lagstridiga beslut i kommunens högsta beslutande organ är inte mod, detta kallas för galenskap. Man kan tycka vad man vill om olika lagstiftningar vi har i landet, jag personligen har åsikter om många lagar men likväl måste jag förhålla mig till lagarna och respektera dem oavsett min åsikt kring dem. Detta är en av sakerna som utmärker en rättsstat och ett civiliserat samhälle.

Lagstiftningen tar inte hänsyn till känslor. I stället för att gråta ut med känsloargument borde Sverigedemokraterna finslipat sin överklagan och komma med argument som faktiskt har någon juridisk förankring. Då hade man kanske fått gehör för sina argument precis som jag och några till fick i våra överklaganden när vi överklagade Sverigedemokraternas och Moderaternas lagstridiga beslut.

Sverigedemokraterna försöker få handskakningskravet till en fråga om traditioners och seders vara eller icke vara vilket är långt ifrån sanningen. Detta är en fråga om rättsstatens principer ska gälla eller inte i Trelleborgs kommun.

Osman Biberic (S)

Annons
Annons
Annons
Annons