Annons

Gömd är inte flykting

Debatt • Publicerad 8 augusti 2005

Jag anser liksom Migrationsverket att dessa invandrare som ni kallar flyktingar inte bör få stanna här. Att de gömmer sig beror enligt Migrationsverket på att de inte har flyktingskäl. Några av dessa kan även vara brottslingar. Om dessa 15 000 gömda får stanna kommer snart anhöriga till dem också att få komma hit och stanna. De behöver då inte söka asyl. Sverige är det enda landet i Europa som tar emot anhöriginvandrare som inte kan försörja sig själva. Förra året fick enligt senaste uppgiften på Migrationsverkets hemsida nära 60 000 personer asyl i Sverige. Det är nästan en fördubbling efter mitten av 90-talet (då ca 32 000). En stor del är anhöriginvandrare. Ifall dessa gömda får stanna kan det ge signaler om att det lönar sig att gömma sig i Sverige.

Beträffande jämförelsen med Spanien så var det så att de som fick stanna skulle bevisa att de hade jobb i Spanien. Liberalerna (Folkpartiet) har enligt Lars Leijonborg alltid varit det parti som velat ta emot flest flyktingar och invandrare. Några ekonomiska följder har aldrig diskuterats.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons