Annons

Glädjande M-omställning

I nyligen utdelad moderatpropaganda sägs att ”Vellinge skall bli Sveriges mest hållbara kommun. Moderaterna skall bli det nya miljöpartiet”.
Debatt • Publicerad 9 april 2010

I valrörelsen skall det talas om energi och miljöteknik.

Det glädjer naturligtvis oss miljöpartister att våra förslag efter valet kan komma att tas emot med öppna armar. Tidigare års moderatstrategi i kommunfullmäktige visar på ett sorgligt nej-röstande till miljösatsningar och miljöteknik bland annat till nedanstående MP-motioner:

Annons

effektivare energianvändning inom förvaltningar, byggande av biobränsleanläggning för värme- och elproduktion, solvärmesystem på skolor, snabbladdningsstationer för elbilar, inköp av miljöbilar till kommunen, utbildning i eco-driving för personal, ansökan om statsbidrag till energieffektiviseringar, inköp av grön el, kommunal strategi för att minska växthusgaser, åtgärder för minskad kemikalieanvändning inom jordbruket, plantering av lövskog, vindkraftsutredning, badbussar för att minska biltrafik, tobaksfria ständer, utbildning om eko-mat på skolor, målsättning om eko-mat inom omsorgen.

Nu blir förhoppningsvis några av dessa förslag verklighet.

Linus Wrethov (MP)

före detta kommunfullmäktigeledamot i Vellinge

Mattias Karlsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons