Annons

Ge möjlighet till extra år i grundskolan

För att eleverna ska tillgodogöra sig kärnämnena i skolan har Folkpartiet de senaste åren lagt ett flertal förslag på reformer. Alldeles för många elever saknar viktiga kunskaper i att läsa, skriva eller räkna när de går ut grundskolan.
Debatt • Publicerad 1 september 2009

Ett av alliansregeringens förslag i den nya skollagen är att elever med behov av extra stöd ska kunna gå ett extra, tionde, år i grundskolan. I nya skollagen föreslås att skolplikten inte upphör vid 16 år i grundskolan för en elev som har gått om en årskurs, utan först ett år senare.

Folkpartiet kommer att ta initiativ till att de elever som behöver gå om årskurs i grundskolan i vår kommun ska ha rätt att göra det. Det är viktigt att det extra året i grundskolan organiseras så att det sätts in när eleven behöver det som allra mest. Det kan till exempel handla om en elev som inte lärt sig att läsa eller skriva i tredje klass behöver gå ett extra år i den årskursen.

Annons

Möjligheten för eleven att gå ett extra år i grundskolan är en grundläggande rättighet som ska vara väl känd för föräldrarna i vår kommun. Ingen elev ska behöva lämna grundskolan utan att ha tillgodogjort sig de viktigaste kunskaperna.

Lars Hemzelius

ordförande för Folkpartiet i Trelleborg

Mattias Karlsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons