Annons

Fusket är stort

Emil Samnegård (MP) skriver i ett svar till mig (den 9 januari) att Bibeln inte skall styra kommunens mat- och måltidspolicy, min fråga är om Koranen skall göra det?
Publicerad 20 januari 2018
I ett svar till Emil Samnegård (MP) ställer Helmuth Petersen (SD) frågan om det är Koranen som ska styra kommunens kostpolicy?
I ett svar till Emil Samnegård (MP) ställer Helmuth Petersen (SD) frågan om det är Koranen som ska styra kommunens kostpolicy?Foto: Magnus Neideman / SvD / TT

Ditt agerande tyder på att du ser Koranen viktigare än Bibeln, vi Sverigedemokrater ser dock Sverige som ett kristet land och kan inte förstå att Koranen skall styra här i Sverige.

Du skriver Emil att du inte sover på fullmäktigemötena, då är det än värre än jag trodde! Det innebär att du inte lyssnar då! Du skriver att jag skall hålla en god ton, det är svårt mot en person som inte lyssnar och som vill våra djur så illa! Nu Emil skall jag skriva sakta så du förstår vad ärendet gick ut på, mest för att du uppenbarligen inte förstått det ännu.

Annons

Vad det gäller den nya kostpolicyn så var samtliga partier överens, vad SD ville var att även lägga till ett extra yrkande. SD ville att policyn skulle kompletteras med: halal och kosherslaktat kött får inte serveras i kommunen. Det ville inte Kvartetten ha med och framför allt inte du Emil!

I Sverige är det förbjudet att halalslakta utan bedövning, EU har dock givit dispens till ett flertal länder inom EU att slakta utan bedövning. Detta köttet importeras av ett flertal länder, däribland Sverige. Det går inte att kontrollera om djuret slaktats med bedövning eller ej och fusket med detta är stort.

Halalslakt och kosherslakt är ett fruktansvärt djurplågeri, genom att tillföra SD:s tillägg i kostpolicyn så främjar vi inte detta djurplågeri i Trelleborg. Så enkelt är det Emil, har du inte somnat till nu när du läst min text så kanske även du förstår!

Allehandas läsare har förstått detta för längesedan! Som jag har nämnt tidigare så är det pengarna som styr, i detta fallet drabbar det våra djur. Djuren används som brickor på ett väldigt olustigt sätt. Miljöpartiet och du Emil tycker uppenbarligen att pengarna är viktigare än djurens väl och ve, vi Sverigedemokrater ser främst till djurens välbefinnande. Även om det nu är valår tycker jag det är respektlöst att inte hålla sig till sanningen, något framför allt du bör tänka på Emil!

Helmuth Petersen (SD)

Annons
Annons
Annons
Annons