Annons

”Fungerande avlastning är ett måste”

På M-nämndens möte den 19 oktober beslutades att projektanställa en anhörigstödskoordinator under 12 månader som ska handleda personalen.
Debatt • Publicerad 9 november 2010

Det är mycket positivt att kommunen arbetar i rätt riktning med utveckling av anhörigstödet i linje med den nya lagstiftningen på området, men glöm bara inte att vardagen för en anhörigvårdare är densamma, dagar och nätter som frestar på både psyke och kropp.

Fungerande avlastning är ett måste och jag kommer aldrig att ge mig på den punkten. Statskassan har betalat ut 1,1 miljoner kronor till Vellinge kommun under de senaste två åren och detta fortsätter under 2011, pengar verkar därför inte fattas.

Annons

Anhörigavlastningen ska vara kostnadsfri, den ska vara flexibel och det ska vara omtänksam personal som tar sig an uppdraget. Med rätt vilja och ambition kan vi få Sveriges bästa anhörigstöd!

Camilla J Lindberg (FP)

ledamot kommunfullmäktige Vellinge

Mattias Karlsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons