Annons

Frågorna är många – svar lär vi aldrig få

Mot bakgrund av turerna kring att socialchef Annikki Tinmark slutar sin anställning skulle vi ställa ett antal frågor på det fullmäktigemöte som blev inställt i måndags. Frågor som nu får vänta en månad på sitt svar. Tråkigt, för det finns många frågor att ställa.
Publicerad 19 mars 2024
Detta är en opinionstext i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Varför talar inte Carlqvist och Rosqvist sanning? Det lär vi aldrig få svar på, skriver två vänsterpartister i ett debattinlägg.
Varför talar inte Carlqvist och Rosqvist sanning? Det lär vi aldrig få svar på, skriver två vänsterpartister i ett debattinlägg.Foto: Tomas Nyberg

Ann Kajson Carlqvist (M) och Venzel Rosqvist (M) förnekade först all kännedom om det avtal som hade tecknats med Tinmark. Men de fick senare erkänna att det inte var sant, att information hade getts vid upprepade tillfällen. De var tvärtom väl informerade om innehållet i det avtal som innebar att Tinmark skulle få tio månadslöner i avgångsvederlag.

Varför förnekades all kännedom om avtalet? Finns det något i avtalet som de inte vill kännas vid? Ann Kajson förklarar agerandet med att hon trodde att det rådde sekretess. Om så vore fallet, ska väl svaret vara det i stället. Sekretess kan aldrig legitimera att svaret är en lögn.

Annons

På vems initiativ sker uppsägningen? Det har vi inte fått svar på. Är avtalet mer långtgående än vad som följer av anställningsavtalet och i så fall varför? Det har vi inte fått svar på. Varför talar inte Carlqvist och Rosqvist sanning? Det lär vi aldrig få svar på.

”Varför förnekades all kännedom om avtalet? Finns det något i avtalet som de inte vill kännas vid?”
Kersti Engström och Mats Sjölin, Vänsterpartiet Trelleborg

Socialnämnden gjorde ett underskott på 43 mkr under 2023. Det är ett politiskt ansvar. Där Ann Kajson Carlqvist (M) och Venzel Rosqvist (M) har brustit. Och det är långt ifrån ansvarsfullt att gömma sig undan och att ge osanna svar. Det finns fortfarande många frågor. Och svar som vi inte får.

Kersti Engström och Mats Sjölin, Vänsterpartiet Trelleborg

Annons
Annons
Annons
Annons