Annons

FP har satt kunskap högst på dagordningen

Trelleborgs kommun har backat i Lärarförbundets ranking över bästa skolkommuner i landet.
Debatt • Publicerad 13 september 2010

I år hamnar kommunen på plats 217 av landets totalt 290 kommuner. Det är en försämring från plats 176 i fjor och plats 152 år 2008. Detta är en allvarlig signal om att skolan behöver prioriteras för att den negativa trenden ska kunna brytas – nu!

Folkpartiet har satt kunskap i skolan högst på dagordningen. En förutsättning för goda skolresultat är ordning och arbetsro i skolan. Folkpartiet anser att det är viktigt att alla barn får kunskapsutvärdering från ettan och betyg tidigare än idag. Då kan de barn som behöver extra stöd och hjälp identifieras. Men den allra viktigaste insatsen är att höja lärarnas status, ge lärarna goda förutsättningar att arbeta, som de pedagogiska proffs de är!

Annons

Deras kompetens tas bäst tillvara i klassrummet bland eleverna och inte bakom ett skrivbord med massor av administration.

Tina Järvenpää

ordförande Folkpartiet

Mattias Karlsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons