Annons

Förvånande att frågan inte tas på allvar

Det är glädjande att Christina Nilsson är av samma uppfattning som jag vad gäller de äldres situation i Trelleborg.
Debatt • Publicerad 13 januari 2012

Däremot måste jag bemöta hennes påstående att ”jag drar all vårdpersonal över en kam” genom att ange i min artikel att vårdpersonalen på det kommunala korttidsboendet där min mor vårdades var oengagerad.

Tyvärr upplevde jag, med flera, att personalen där inte hade koll på, och eller inte ville, förmedla till anhöriga den gamlas sjukdomsbild, matintag, hälsosituation, medicinering med mera. Detta kan bero på en rad orsaker, men om jag jämför med annan personal såsom i hemsjukvården eller på lasarettet blir skillnaden tydlig och klar.

Annons

Även om denna iakttagelse visar på en sak så får man kanske inte utesluta att det finns andra orsaker som resursbrist, tydliga mål eller ledning. Det finns också ett politiskt problem. Jag vänder mig mot socialnämndens ordförandes, Marianne Ohrlanders (M), till synes uppgivna tonläge när hon berättar att inget egentligt arbete med framtidens äldreomsorg förekommer. Detta trots att man vet att andelen äldre ökar samtidigt som det redan idag råder brist på platser inom äldrevården i Trelleborg. Det är förvånande att denna fråga inte tas på större allvar i socialnämndens planering.

Som riksdagsledamot ska vi stifta lagar och vi har också en uppgift att följa upp tillämpningen av dem. I det här fallet har det visat sig nödvändigt.

Otto von Arnold (KD)

riksdagsledamot

Svar till Christina Nilsson, den 4 januari .

Mattias Karlsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons