Fortsatt stängt på söndagar

Torsdagen den 30 september behandlades en motion inlämnad av Folkpartiet. Kommunfullmäktige i Vellinge beslöt att inga bibliotek skall vara öppna på söndagar, en tid då det borde vara självskrivet att ha öppet.
Debatt • Publicerad 8 oktober 2010

Alla har inte möjlighet under vardagens stress. Det kan också vara en trevig mötesplats för ensamma äldre och även yngre att träffas på söndagar som ofta kan bli väldigt långsamma om man känner sig ensam.

Det får inte handla om besparingar utan om service till kommuninvånarna.

Under sommaren har biblioteket i Höllviken varit öppet på söndagar, men den verksamheten är inte utvärderad.

Nu begärde Kristdemokraterna att ärendet skulle återremitteras för ytterligare beredning där just utvärderingen av försöksverksamheten skulle tas med i beslutsunderlaget.

Men nej. Moderaterna åberopade skrivelsen daterad i april från kommunens utvecklingsansvarig för kultur. Om man nu beslutar om en försöksverksamhet så skall den självfallet ligga till grund för kommande beslut.

Nu var det bara Kristdemokraterna och Centerpartiet som hade denna åsikt. Sunt förnuft råder inte alltid.

För Kristdemokraterna i Vellinge

Kjell Bornhager

Chris Gundmark

fullmäktigeledamöter

Mattias Karlsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.