Annons

Förslagen dröjer i onödan

Sverigedemokraterna fick rätt om flyktingbeslut skrev TA på nyhetsplats den 1 september.
Debatt • Publicerad 7 september 2010

Ett lite udda sätt att beskriva att SD:s överklagande avslogs i förvaltningsrätten!

I augusti 2009 skickade jag in ett medborgarförslag om att kommunen skulle ta emot ensamkommande flyktingbarn. Innan kommunfullmäktige nästan ett år därefter antog mitt medborgarförslag beslöt kommunstyrelsen två månader dessförinnan i enlighet med förslaget. SD var missnöjda både med beslutet som sådant men menade också att en så viktig fråga borde beslutas i kommunfullmäktige. Förvaltningsrätten konstaterar då att det är precis så som skedde genom fulmäktiges ställningstagande till medborgarförslaget!

Annons

Slutsatsen av detta är att det är tur att jag en gång i tiden föreslog och fick gehör för att möjligheten att lägga medborgarförslag skulle införas, på så sätt räddas kommunen nu från att få bakläxa av förvaltningsrätten. Det är däremot synd att den politiska ledningen låter medborgarförslagen ligga och vänta i onödan. Under denna mandatperioden har ett antal av mina medborgarförslag blivit förverkligade och det är positivt, men påverkansmöjligheterna skulle naturligtvis öka om Vänstern åter fick plats i fullmäktige – och det går ju att ändra på i valet!

Mats Sjölin

Vänsterpartiet Trelleborg

Mattias Karlsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons