GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Församlingen ska ta större plats i samhällsutvecklingen

Centerpartiet kandiderar i valet till Trelleborgs församling.
Publicerad tisdag 11:22 • Uppdaterad tisdag 15:38
Detta är en opinionstext i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Vi tror att församlingen ska kunna driva förskoleverksamhet, som görs på så många andra ställen i landet, skriver Patrik Holmberg. Arkivbild.
Vi tror att församlingen ska kunna driva förskoleverksamhet, som görs på så många andra ställen i landet, skriver Patrik Holmberg. Arkivbild.
Foto: David Elg

Vi liksom de andra nomineringsgrupperna lyfter bland annat fram diakonin och musiken. Det som vi är ganska ensamma om är att vi tycker att vår församling ska ta större plats i samhällsutvecklingen och ha ett aktivare förhållningssätt till vår stad och därmed vår församlings utveckling.

”Vi tror att det skulle vara intressant att titta på möjligheten att bygga församlingslokaler i Sjöstaden, kanske ett kapell med havsutsikt.”
Patrik Holmberg (C)

Just nu växer vi norrut och när väl Sjöstaden är klar, då har församlingen fördubblats. Församlingen har hittills varit förvånansvärt passiv och jag har inte märkt av några initiativ till framtidsspaning och strategi för den utvecklingen. Vi tror att det skulle vara intressant att titta på möjligheten att bygga församlingslokaler i Sjöstaden, kanske ett kapell med havsutsikt. Där stillhet kan blandas med musik.

Vi tror att församlingen ska kunna driva förskoleverksamhet, som görs på så många andra ställen i landet. Vi vill helt enkelt att församlingen ska lyfta blicken och etablera ett framtidsråd, där såväl gammal som ung kommer med idéer om hur vår församling ska se ut när vi om tiotalet år har fördubblat vårt medlemsantal.

Patrik Holmberg (c), toppkandidat i församlingsvalet