Annons

Förkastligt politiskt spel

Valdagen den 14:e september är väljarens stora dag.
Debatt • Publicerad 6 september 2014

Vi få hoppas att ännu fler trelleborgare ska gå till valurnorna för att ge sin stöd till det parti och kryssa för de personer i listan som de vill. Valet kan vara enkelt beroende på förutfattade uppfattningar eller partilojalitet. Den kan även vara baserat på egna erfarenheter och hur man tolkar olika samhällsfenomen.

De flesta vet att Trelleborg är en fin stad att leva i. Men frågan kan vara om det hade kunnat vara ännu bättre med en annan politisk styrning och om detta kan det finnas olika meningar.


Annons

Med debatten och den positiva kritiken kan man vidareutveckla samhället och är till storhjälp för de styrande. De politiker som väljs in få en mer och mer komplicerad verklighet att arbeta med. Tiden att registrera, förstå och välja rätta åtgärder blir kortare och kortare i beslutsfattandet. Tillgängliga resurser är begränsade, beroende på den ekonomiska krisen i vår omgivning. 
Missnöjespartier finns några, för dem är sakerna mycket enklare, bland väljarna det finns alltid några som är emot... allt, det räcker för de att få några platser i kommunfullmäktige, men är sällan till hjälp för att tar ansvar för att lösa problem.


Interna strider pågår fortfarande, till exempel hos Socialdemokraterna, Catherine Persson har haft en tuff situation att hantera efter valnederlaget 2006, klarade det något så där, men sen kom vänsterflygets politbyrån och satte henne på tionde plats. Den striden har nu flyttats efter valet, så att trelleborgaren inte vet vad man kommer att få för S-ledning nästa mandatperiod.


Sen har man fackets populister, med allt åt alla, skolan, kvinnor, pensionärer, resurser finns bara viljan saknas hos motståndaren. När de får makten, då prioriteras de egna med maktpositioner och förmåner det så kallade pampväldet. Men problemen för medborgaren kvarstår och budgetunderskotten ökar och ökar.Trelleborg är lite stad nästa alla känner alla, man kan förstå varför valsedlarna från några partier inte på en gång visas i sin helhet, utan man berättar om några utvalda namn. En ny trend hos S är också nomineringar av släktingar. Läser man hela valsedeln kan få några frågetecken om ordningen för vissa personers kunskapskapasitet eller som aldrig har gjord något och hamna på säkra valbara platser.Alliansens minoritetsstyrning med fem partier har fungerat över förväntningar med att besluten har vaskats fram med hänsyn till olika idéer och synpunkter. Listan över vad man har gjord är lång, några exempel, E6:an blev klart, stora framtidsinvesteringar i hamnen, i skolan, många nya initiativ för att hjälpa de arbetslösas situation speciellt för ungdomar, miljösatsningar med biogas, med mer.

Ibland fick man kritik för frågor som man inte ägde, till exempel om antalet ambulanser i Trelleborg, som beslutas av regionen. Det är klart att man lätt kan öka antalet ambulanser om man köper tjugo skåpbilar med en saftblandare på taket, men dagens ambulanssystem är mycket dyra investeringar och ska utvärderas kontinuerligt om det uppfyller uppdragsgivarens planering och mål. Att spela politisk med att vissa är mer barmhärtiga än andra det är förkastlig.

Ungdomar ska inte påverkas av vänsterkommunisternas skrik om hur demokratiska de är, överallt i världen som de har fått makten blev det bara misär och förtryck, tvärtom mot vad det predikar här.

Pensionärer vet vad de har med en ordnat ekonomi, med ordning och reda. Invandrare ska inte luras med paroller från 1800-talet om allt åt alla, eller att de bara ska vara statister i samhället.


Jag tänker i alla fall arbeta för ett rättvisare, öppnare och mer jämlikt samhälle. Med ansvar och kärlek åt alla.


Nilla Olsson
Anastasios Manetopoulos (M)
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons