Annons

Fler måste våga starta företag

I dessa utmanande tider är det viktigt att vi behåller framtidstron och ser möjligheterna som finns i vår omvärld.
Publicerad 20 juni 2023
Detta är en opinionstext i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Vi tar tillvara det gamla och skapar nytt med initiativ som Victoriasalongen och utvecklingen som sker på Slättarps gård för att nämna några initiativ”, skriver två representanter för NyföretagarCentrum Öresund. På bilden syns Jimmy Brorsson som driver restaurangen i Victoriasalongen.
”Vi tar tillvara det gamla och skapar nytt med initiativ som Victoriasalongen och utvecklingen som sker på Slättarps gård för att nämna några initiativ”, skriver två representanter för NyföretagarCentrum Öresund. På bilden syns Jimmy Brorsson som driver restaurangen i Victoriasalongen.Foto: Tomas Nyberg

Vi behöver fler entreprenörer som kan vara med och skapa ljuset i tunneln genom att använda sin kreativitet och mod för att förverkliga sina affärsidéer. Förändringstider är också möjligheternas tider.

I Trelleborg finns alla möjligheter att utveckla ett nytt framgångsrikt företag. Vi har en framåtlutad kommunledning med visioner för såväl en ny stadsdel i nuvarande hamnområdet som ett nytt business-center på öster. Vi har entreprenörer som vill bygga såväl högt som lågt i de centrala delarna av vår stad. Vi tar tillvara det gamla och skapar nytt med initiativ som Victoriasalongen och utvecklingen som sker på Slättarps gård för att nämna några initiativ. Trelleborg fungerar som en port till kontinenten och närheten till Malmö och Köpenhamn ger tillgång till en köpstark marknad.

”I Trelleborg finns alla möjligheter att utveckla ett nytt framgångsrikt företag.”
Magnus Eriksson och Weronica Johansson, NyföretagarCentrum Öresund
Annons

Tänk på alla dessa framgångsrika entreprenörer vi har i vårt land och inte minst i Trelleborg. Alla har börjat från grunden och genom hårt arbete och målmedvetenhet har de lyckats bygga upp sina företag. Plötsligt växer efterfrågan, man vågar anställa och framgången blir alltmer påtaglig. Trelleborg hade sett helt annorlunda ut utan familjen Kock och deras pärlband av företag som såg en möjlighet genom en ny industriell epok, till exempel Gummifabriken.

Det är i små och växande företag som fyra av fem jobb finns i Sverige! NyföretagarCentrum finns för dig som har den där affärsidén men inte riktigt vet vart du ska ta vägen. Till oss kan du komma helt konfidentiellt, utan kostnad och bolla dina idéer. Du får stöd, vägledning och verktyg för att lyckas i din företagsstart. Varför inte börja med att delta på en av våra Starta eget-informationer som hålls varje månad?

Vårt land, och specifikt Trelleborg, behöver fler personer som vågar ta steget och förverkliga sina affärsidéer. Nya entreprenörer är en viktig del av vår framtid och kan bidra till att skapa fler jobb och tillväxt. Var med och bygg en ljus framtid genom att uppmuntra och stödja entreprenörskapet i Trelleborg.

Just nu förbereder vi för uppstart av Mentorprogrammet 2023–2024. Om detta och mycket mer kan du läsa på vår hemsida.

Magnus Eriksson och Weronica Johansson, lokala rådgivare i Trelleborg på NyföretagarCentrum Öresund

Annons
Annons
Annons
Annons