Annons

Finns utrymme för kritik eller ifrågasättande?

Öppet brev till Trelleborgs socialdemokratiska parti.
Debatt • Publicerad 19 december 2013
Foto: 

Trelleborgs socialdemokratiska parti höll möte den 11 december till valet av kandidaterna till kommunfullmäktigelistan inför valet 2014. I samband med det valet uppstod märkliga saker som mötets presidium var upphov till.

Valets procedur löpte utan problem tills mitt namn kom på tur. Flera kandidater blev föreslagna och sattes mot varandra och voteringen genomfördes. Avgivna röster var avräknade efter andra omgången. Vid mitt namn skrev rösträknarnas ledare det högsta antalet avgivna röster på tavlan, vilket alla närvarande kunde se. Eftersom många omröstningar pågick parallellt väntade ordföranden avsiktligt ganska länge för att fastställa det resultat som denna omröstning gav. Jag var nominerad till placering nummer 33 enligt avslutad omröstning och anteckning på resultattavlan och jag var således vald. Ordföranden avkunnade ett resultat som inte alls överensstämde med det som skrivits upp på tavlan. Efter det hördes flera protester från de mötesdeltagare som hade noterat misstaget. Ordföranden avfärdade protesterna med en nonchalant och tvivelaktig bortförklaring.

Annons

Mot bakgrund av alla odemokratiska och ojusta metoder som har använts mot mig med avsikt att avlägsna mig från en framträdande roll för partiet, kan jag i dag konstatera att ordföranden Sven Lindkvist har använt sin makt för att tysta invandrarnas röst och en kontroversiell och offentlig kritiker.

Jag har tidigare öppet kritiserat partiet när det gäller den obefintliga representationen av invandrarna i partiet samt att partiet använder invandrarna i Trelleborg enbart som röstboskap. Jag har även kritiserat mötets ordförande Sven Lindkvist för hans pampfasoner och för att han roffat åt sig många politiska uppdrag i kommunen. Därför anser jag att han nu har använt ojusta metoder för att ge igen.

I Trelleborgs socialdemokratiska parti verkar det inte finnas utrymme för kritik eller ifrågasättande. Jag hade inte förväntat mig att det i partiets interna demokrati skulle råda så mycket godtycklighet och diskriminerande intentioner mot äldre och invandrare. Under valmötet har dessa intentioner varit mycket flagranta. Mina förställningar och illusioner om demokratin i partiet har fått sig en törn, vilket bidrar till att jag inte längre vill vara medlem. Jag begär således utträde ur partiet och anhåller om att bli struken ur partimedlemsmatrikeln och alla andra register.

Nilla Olsson
Ben Benrabah, politisk vilde
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons