Annons

Finns det substans, eller är det ett spel för galleriet?

Det är tydligen nu klart att Trelleborgs kommun skall styras, under kommande fyra år, i ett samarbete mellan S+C+Mp+SÖS.
Debatt • Publicerad 23 oktober 2014

Man säger sig vara överens om de stora riktlinjerna. Hur har de lyckats med det? Trelleborgs socialdemokrater ligger ju traditionellt långt ut på vänsterkanten. De är positiva till hamnen och ringväg öster om staden. Söderslättspartiets ledning består ju till stor del av personer som ligger långt ut på högerkanten.

De har byggt upp partiet utifrån att vara okuvliga motståndare till hamnen och motarbetar ringväg och tillfart österifrån. Nu skall S och SÖS samarbeta. Hur är detta möjligt? Vem är det som har fått ge med sig? Är det S eller SÖS?

Annons

Tydligen har man löst det genom att vilja göra en oberoende utredning tillsammans med länsstyrelsen och Trafikverket om infarten till hamnen skall ske från öster eller väster. Jag är övertygad om att både Trafikverket och länsstyrelsen kommer att uttrycka sig mycket frågande. Snälla vänner det är ju detta vi precis har gjort.

Under mer än ett års tid har ett antal tjänstemän från olika myndigheter deltagit i den lagstadgade Åtgärdsvalsstudien (ÅVS) som bedrivits i ärendet. En avstämningsrapport föredrogs i tekniska nämnden i förra veckan, och ligger nu på kommunstyrelsens bord, som underlag för beslut om fortsatt arbete. Alla undrar nog vad det är S+C respektive Mp+SÖS vill försöka uppnå med sin oberoende utredning. Finns där någon substans, eller är det ett spel för galleriet?

Svaret fick vi i lördagens i Trelleborgs Allehanda, där SÖS ordförande Bertil Larsson uttalar sig: Om utredningen slår fast att en ringväg och en östlig infart är den bästa så kommer Söderslättspartiet att foga sig efter detta. Tydligen har SÖS ledning svängt om och börjat komma till insikt om verkligheten.

Bertil Larsson (SÖS) fortsätter att uttala: Och då tror jag också att våra medlemmar accepterar det...

Tackar för dessa besked. Jag vill önska Bertil Larsson (SÖS) lycka till med detta förvandlingsnummer.

Nilla Olsson
ERIC SAMUELSON (M), ordförande tekniska nämnden
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons