”Finns det någon lönsamhet?”

Det kan nu konstateras att den planerade utbyggnaden av Trelleborgs hamn inte bara är överdimensionerad, den innebär också ett stort risktagande för kommunen.
Debatt • Publicerad 21 april 2011

En kraftig utbyggnad av hamnen och omfattande infrastruktursatsningar därtill bygger naturligtvis på att efterfrågan på Trelleborgs hamns tjänster kvarstår, men måste sannolikt stiga redan efter gjord första investering. Men faktum är att avtalssituationen med rederierna är ytterst oklar.  Hur ser avtalet med Unity Line ut? Stämmer uppgifterna, att det kvarstår knappt tre år av avtalstiden? Finns det ett avtal med TT-Line överhuvud taget? Har politikerna ställt dom här viktiga frågorna?

Det är ansvarslöst av kommunledningen att dra igång ett av de största projekten någonsin i Trelleborg med dessa förutsättningar.

Trelleborgs hamn AB och kommunledningen har drabbats av total fartblindhet och det blir Trelleborgs invånare som får stå för notan. Var är de långsiktiga prognoserna? Vilka olika framtidsscenarier utgår Trelleborgs kommun ifrån? Finns det en beredskap för att ett eller flera rederier lämnar staden? Finns det överhuvudtaget någon lönsamhet?

Tom Nyström

Söderslättspartiet

Mattias Karlsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.