Annons

Femklövern arbetar och tar ansvar

Svar till Andreas Persson (S) (den 14 april).
Debatt • Publicerad 24 april 2014

I sitt inlägg tar Andreas Persson upp närvaron vid bildningsnämndens budgetdagar. Jag är tacksam för den tid nämndens ledamöter lägger på dessa men har också respekt för att alla inte kan vara borta från sina arbeten hela tiden. Det rör sig om två heldagar, först rektorernas redogörelse och därefter samtal om nämndens budgetskrivelse. Jag kallar det samtal eftersom tonen där var en helt annan än i debattartikeln och visst värnar vi alla om barnens bästa. Minst lika viktig är då att delta i arbetet hela vägen.

Inte en enda gång under mandatperioden har S deltagit i besluten om bildningsnämndens budgetskrivelse.

Annons

Framåtsyftande förslag om bland annat tidiga insatser, karriärtjänster för lärare, översyn av studie- och yrkesvägledning, skolskjuts till alla på samma villkor och nu senast utredningen om barn i behov av särskilt stöd kommer alla från femklövern och S har varit tveksamma till flera av dem.

Vi kommer att fortsätta det enträgna arbetet och resultaten förbättras. I SKL:s öppna jämförelser klättrar Trelleborg som helhet till plats 130 (från 157 förra gången). Vi har mer att jobba med men meritvärden totalt och de viktiga matematikresultaten är bättre än tidigare. Ett stort tack till rektorer och lärare för det arbete de lägger ner varje dag.

Femklövern i Trelleborg kommer att fortsätta arbeta för bättre resultat i skolan – hela vägen!

Nilla Olsson
Lars Mikkelä, ordförande i bildningsnämnden
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons