Annons

Feminismen behövs i dag!

Kommentar till Carolin Dahlmans ledartikel i TA (den 13 augusti).
Debatt • Publicerad 25 augusti 2014

Man kan inte tala om feminismen utan att det handlar om kvinnors villkor jämfört med mäns. Helt rätt att fler kvinnor i politiken inte betyder att mäns frågor tar mindre plats, en höger/liberal kvinna går männens ärenden. De är per definition emot kvinnors jämställdhet, annars skulle till exempel samtyckeslagen existera idag!

Feminismen behövs och det är ganska så tydligt. Vi omges av stereotypa budskap inte minst från reklamens värld där far och son går och fiskar medan mamma och dotter stannar hemma och städar. Kvinnor fixar tvätten och barnen. Män talar om för kvinnor vilka köksredskap de ska använda. Kvinnor ska ha en ungdomlig rynkfri kropp och en vacker hårfärg oavsett vilken ålder de har.

Verklighetens husfruar porträtteras i en oändlig ström av tv-program, där allt man ser är ointelligent konversation - högljutt och konfrontativt. Vad sägs om att ställa frågetecken vid dessa program som alldeles säkert produceras av vita heterosexuella män!

Anna Töörn
Birgitte Jensen, Susanne Möller, Vänsterpartiet Trelleborg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons