Annons

Falskspel av Herr Bladh

I ett debattinlägg (den 11 mars) svingar Stephan Bladh vilt mot Söderslättspartiet och anklagar oss för ohederlighet i debatten, främst på grund av ett antal inlägg som vår medlem Christian Ottergren skrivit.
Publicerad 13 april 2021
Detta är en opinionstext i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Lösningen av den östliga hamninfarten som nu till varje pris ska manglas igenom innebär ett stort ingrepp i vår miljö och alla trelleborgares plånböcker, menar styrelsen för Söderslättspartiet.
Lösningen av den östliga hamninfarten som nu till varje pris ska manglas igenom innebär ett stort ingrepp i vår miljö och alla trelleborgares plånböcker, menar styrelsen för Söderslättspartiet.Foto: CHRISTINE OLSSON / TT

Bladh påstår även att Christian är styrelsemedlem i SÖS. En felaktig uppgift som hade kontrollerats av en skribent med minimala krav på korrekthet.

Först och främst vill Söderslättspartiet ställa sig bakom allt vår medlem Christian Ottergren har skrivit och kommit fram till. Detta av en rad anledningar. Viktigast av allt är den kunskap och erfarenhet inom infrastrukturella lösningar som han tillför SÖS och debatten. En kunskap som baseras och backas upp av ett brett nätverk, inom såväl näringslivet som myndighetsvärlden. Det är en kunskapsbas som gör att de lösningar SÖS presenterat sedan 2010 fortfarande är aktuella och genomförbara.

Annons

Det vi opponerar oss emot är hur delar av den politiska majoritetens lösning för en östlig hamninfart kan brytas loss, bit för bit, för att ”analyseras” av sakkunniga. Helheten, och den skada lösningen skulle medföra, blir på så vis inte tydlig för allmänheten utan döljs bakom olika expertuttalande. Många konsulter och forskare presenterar ofta ett resultat som överensstämmer med det som kunden förväntar sig, främst på grund av att det är beställarens privilegium att definiera frågan. En svaghet som bekräftas av flera av våra kontakter och är ett bekymmer speciellt vid stora infrastrukturella projekt som detta. Vilket vi också lyft vid ett flertal tillfällen utan att få gehör.

”Det vi opponerar oss emot är hur delar av den politiska majoritetens lösning för en östlig hamninfart kan brytas loss, bit för bit, för att ”analyseras” av sakkunniga.”
Styrelsen för Söderslättspartiet

Herr Bladh vill att SÖS ska lämna ut namnen på våra kontakter, vilket vi inte kommer att göra. Främst för att de ger oss en insikt i hur den akademiska världen, likväl som konsultbranschen, fungerar. Vi förbehåller oss helt enkelt rätten att respektera att källskydd gäller även för oss i en fråga som denna.

Lösningen av den östliga hamninfarten som nu till varje pris ska manglas igenom innebär ett stort ingrepp i vår miljö och alla trelleborgares plånböcker. Det är en avancerad infrastrukturell fråga som bör behandlas med största respekt och baseras på sakkunskap. Som forskare vid Lunds och Göteborgs Universitet borde även Stephan Bladh förstå att hur kunnig man än visar sig vara med i publikationer som ”Musiklärarens livsperspektiv och systemperspektiv” (2004), så finns det många som är minst lika kompetenta, fast på andra områden. Och att man som forskare bör visa större respekt och undvika personliga påhopp på personer, eller för den delen partier, som råkar ha en avvikande åsikt. Allt annat klingar falskt Herr Bladh!

Med detta inlägg avslutas debatten för vår del.

Thomas Nehlin, Fredrik Winge, Christer Dahlberg, Tom Magnusson, Rickard Johansson, Sven Tilly och Marianne Bengtsson, styrelsen för Söderslättspartiet

Annons
Annons
Annons
Annons