Facket bör sopa rent om någon!

Replik till Kenneth Pettersson (den 21 februari).
Debatt • Publicerad 26 februari 2014

Kenneth Pettersson tycker det är bra att jag tar upp frågan om transportnäringen. Ja om inte Kenneth själv gör det så får ju någon göra det. Han skriver att det är bra men vill själv påskina att han ska driva det och ingen annan. Sedan drar han till med personliga påhopp på mitt företag på felaktiga grunder. Hoppas du inte brände dig på kaffet för det gjorde jag. Din kompass verkar inte fungera riktigt. Kolla så det inte sitter en magnet som stör det röda fältet. En sosse har nu sagt att jag bedriver sossepolitik och en annan klassisk högerpolitik i samma fråga. Nu kastar man sig även in och vilseleder folk. Samtidigt så säger ni att det jag säger är rätt. Vore det inte bättre att göra något själv i stället för att klaga på de som driver era medlemmars sak. Vad har ni bidragit med? Jo att köra svenska bilar i sank. Ni har höjt km-skatten och ni har och vill höja dieselskatten. Ni vill samarbeta med MP som drastiskt vill höja dieselskatterna och dieselpriserna. Var finns tranportfacket då? Har inte sett ett debattinlägg från dig om detta. Vore bättre du använde medlemmarnas pengar till att driva transportfrågor i stället för att låta dem gå rakt in i Socialdemokraternas valkassa.

Nu till ditt fula angrepp:

Mitt företag äger inga bilar och har därmed heller inga anställda chaufförer. Tror du jag är så dum att jag lyfter frågan om jag själv utnyttjade systemet? Däremot kan jag stolt säga att de åkare som kör på kontrakt fast för oss är svenska åkerier till 100 procent. Det är dessa och alla andra svenska åkare jag värnar om. Vi samarbetar med ett svensk inrikesåkeri. Detta vet ju du om någon som har en närstående på detta företag. Då hjälper vi ju honom och alla andra på det företaget. Vi har också andra seriösa svenska, tyska och holländska samarbetspartners. Det du inte kan eller vill förstå är att jag inte vänder mig mot utländska chaufförer utan den illegala marknad som förekommer med svarta löner, falska tillstånd, falska utbildning och falska körkort och mycket annat. Man kan inte förfölja utländska chaufförer men man kan sätta in åtgärder och stoppa den illegala trafiken. Titta på Uppdrag gransknings reportage så lär du dig något om förhållandena. Sedan kan ingen bestämma över vem åkerierna anställer men man kan försöka förvissa sig om att allt är ok genom att kolla upp tillstånd etc. Vi vill bara samarbeta med seriösa åkare och vill stoppa det oseriösa för det är det som knäcker åkerinäringen tillsammans med skattehöjningarna. Det jag pratar om är systemet och inte utlänningar i sig. De slavar som är här kan inte hjälpa det för de vill överleva men utnyttjas att arbeta för 8 000 kronor i månaden. Jag är stolt över att vi har avtal med svenska åkerier trots att vi förlorar på det ekonomiskt. Vi tillhör en klar minoritet. Varför tror du jag tar upp ämnet? Du kan ju kanske skicka frågan med dig upp till Stockholm. Hoppas härmed att Kenneth Pettersson dricker sitt kaffe i lugn och ro. Låt det väl smaka!

Nilla Olsson
Mats Svensson, (KD)
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.