Annons

Ett värdigt debattklimat

För ett tag sedan bad vi om en offentlig ursäkt från Moderaterna för de uttalanden som gjorts mot politiker.
Publicerad 1 juni 2021
Detta är en opinionstext i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Två kvinnor som inte tillhör styret fick besked via Trelleborgs Allehanda att de ”hade hål i huvudet”. Uttalanden som var nedvärderande och gjorda för att förminska och håna. Vi fick aldrig någon respons från det.

Vad vi fick var ett inlägg från ett annat parti som i stället ifrågasatte varför inte Socialdemokraterna var med på en utbildning anordnad av kommunen om hot och våld.

Annons

Hade man brytt sig om att fråga oss i stället hade vi kunnat upplysa om att vi hade ett sedan länge planerat möte med fullmäktigegruppen för att diskutera kommande ärenden till kommunfullmäktige.

”Men vad gör styret i form av M, KD och SD för att förbättra debattklimatet i Trelleborg i dag?”
Socialdemokraterna i fullmäktige

Vad man inte heller brydde sig om att ta reda på var att Socialdemokraterna i efterhand gick igenom det material som kursen gick igenom i form av filmer. Det är en möjlighet vi kunde göra tack vare digital teknik. Alla våra ledamöter har genomfört detta.

Men vad gör styret i form av M, KD och SD för att förbättra debattklimatet i Trelleborg i dag? Tydligen tycker man att det är OK att håna och förlöjliga politiska motståndare som har en annan åsikt. Man tycker det är OK att kritisera en enig kommunrevision för att man gör sitt jobb och granskar sittande styre. Man tycker det är OK att kalla medborgarna i Trelleborg för gnälliga när man uttrycker en åsikt som man inte uppskattar.

Vi förväntar oss inga svar denna gång heller.

Cilla Dahl-Andersson Anna Nordstrandh Sven Lindkvist Veronica Larsson Johnny Nilsson Marianne Pettersson Andreas Persson Birgitta Lanér Sjöström Ismet Dedic Eva Höckert Lennart Höckert Paul Lövdahl Lizian Kyreus Hans Björklund Anitha Lata Thomas Westman och Gerd Klein, Socialdemokraterna i fullmäktige

Annons
Annons
Annons
Annons