Annons

Ett unikt skatteparadis för höginkomsttagare

När den sittande högerregeringen kom till makten för åtta år sedan så införde den en särskild straffskatt på alla oss som är pensionärer.
Debatt • Publicerad 25 april 2014

Det är den mest orättvisa beskattning som över huvud taget går att åstadkomma, och den är helt unik i världen. Högerregeringen beslöt när den tillträdde att alla som är pensionärer skall betala en högre skatt än de som arbetar. De som inte längre arbetar beordrades att börja betala in särskild och högre skatt.

Så är det nu i vårt land alltsedan denna regering tillträdde.

Annons

Det är sannerligen dags för denna regering att avveckla denna särbeskattning. Ännu rättvisare blir det för oss väljare om vi genom ett demokratiskt majoritetsbeslut lyckas avveckla denna regering.

Det den har åstadkommit är sannerligen ett utstuderat klassamhälle där de redan rika hela tiden berikas på bekostnad av de som redan är fattiga. Utan att samhället som sådant har förbättrats i något annat avseende.

Under tillropen ”det skall löna sig att arbeta” har högerregeringen åstadkommit ett unikt skatteparadis för höginkomsttagare, samtidigt som hälften av alla kvinnor i vårt land trots ett långt arbetsliv när de går i pension till och med har en pension som ligger långt under det som anses vara existensminimum.

Så får det helt enkelt inte fortsätta att vara.

Det är därför viktigt för alla i vårt parti att vi nu visar i både ord och handling att vi tar avstånd från detta så uppenbart orättvisa system och under kommande mandatperiod i alla sammanhang verkar aktivt för att helt bli av med särbeskattningen.

Nilla Olsson
Sten Björk, ordförande i Seniorernas s-förening i Trelleborg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons