Annons

Ett svek mot trelleborgarna i väster

Det nuvarande styrets beslut att häva avsiktsförklaringen med Trafikverket är ett svek mot alla trelleborgare, men framför allt mot de som bor längs den västra infarten.
Trelleborg • Publicerad 4 december 2023
Detta är en opinionstext i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Ett missat gyllene tillfälle för alla boende som efter snart fyra år gått om intet. Mest på grund av ett styvnackat och envist styre som vägrar se möjligheter, skriver Vårt Söderslätt.
Ett missat gyllene tillfälle för alla boende som efter snart fyra år gått om intet. Mest på grund av ett styvnackat och envist styre som vägrar se möjligheter, skriver Vårt Söderslätt.Foto: Sara Johari

Allt sedan avtalet i samförstånd undertecknades i maj 2020 har det funnits en ovilja hos vissa politiker att dra nytta av denna öppning från Trafikverket. De var villiga att satsa 100 miljoner kronor på trimningsåtgärder, det vill säga förbättringar av den västliga hamninfarten som skulle ge minskade trafikstockningar och en ökad tillgänglighet.

Men viktigast av allt var att det snabbt skulle kunna ge de många människorna på väster en bättre boendemiljö och livssituation. Bland annat nämnde Trafikverket en omläggning av asfalten till så kallad tyst asfalt för att minska bullret på sträckan längs kusten.

Annons

Men av allt detta blev det inget. De 100 miljoner som fanns i Trafikverkets ambition för förbättringar av den västra infarten är längre bort när avtalet nu sägs upp. Ett missat gyllene tillfälle för alla boende som efter snart fyra år gått om intet. Mest på grund av ett styvnackat och envist styre som vägrar se möjligheter

Tom Magnusson Christian Ottergren Maria Böös och Kya Aall Flood, för Vårt Söderslätt

Annons
Annons
Annons
Annons