Annons

Ett spel för galleriet

Jag blir ledsen, arg och frustrerad när jag läser att de specificerade palliativa slutenvårdsplatserna inte kan öppnas igen den 6 september som utlovat.
Publicerad 8 september 2021
Detta är en opinionstext i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Inga-Lill Högfeldt skriver om den palliativa vården i Trelleborg.
Inga-Lill Högfeldt skriver om den palliativa vården i Trelleborg.Foto: Tomas Nyberg

Denna vården är oerhört viktig för att svårt sjuka patienter skall få den vård de har rätt till och deras närstående få stöd i sin svåra situation. De specificerade palliativa vården borde utökas och inte minskas som nu (noll i Trelleborg , sju i Malmö).

”Detta handläggandet är för mig ett spel för galleriet från tjänstemännen som inte vill ha dessa vårdplatser i Trelleborg.”
Inga-Lill Högfeldt

Förvaltningschefen säger att det saknas sju sjuksköterskor och fem undersköterskor för att kunna öppna igen. Varför i hela fridens namn har tjänsterna inte utannonserats? På nätet under lediga tjänster söker verksamheten en sjuksköterska (ingen undersköterska)! I annonsen är sista ansökningsdagen den 30 september! Min bedömning är att ledningen inte vill svara på varför de inte har lagt ut annonserna om dessa tjänster? Eftersom det krävs kompetenta medarbetare med erfarenhet har de tre månaders uppsägningstid. Detta handläggandet är för mig ett spel för galleriet från tjänstemännen som inte vill ha dessa vårdplatser i Trelleborg. Tidigare i år fanns det annonser ute både på sjuksköterskor och undersköterskor – varför blev ingen anställd? Det måste ju ha funnits några lämpliga eftersom det fanns flera sjuksköterskor och 84 undersköterskor som sökt, men de flesta fick inte ens ett svar på sina ansökan.

Annons

Nu krävs det att politikerna tar tag i detta och kräver att tjänstemännen gör sitt jobb och utför det som är beslutat. För politikernas trovärdighet måste annonseringen ut omedelbart och då med garantier om att verksamheten skall pågå tolv månader per år och inga fler nerstängningar.

Inga-Lill Högfeldt, aktiv i Rädda vårt sjukhus

Annons
Annons
Annons
Annons