Ett paradoxalt resonemang

Svar till Eric Samuelson (M) ordförande i tekniska nämnden (den 15 augusti).
Debatt • Publicerad 3 september 2013

Många människor som bor i Trelleborg älskar sin kommun och bryr sig om den. Därför har de reagerat på förfallet som sker i deras kommun. Dessa människor kallas för ”gnällspikarna” av anonyma skribenter i TA:s nätupplagan. Dessa skribenter kan förmodas vara anhängare till Eric Samuelson som är ansvarig för förfallet. Dessa vålnader som verkar vara begeistrade av Samuelsons bedrifter i egenskap av ordförande för tekniska nämnden. Bedrifter som består mest av rättfärdigande beskrivning av den ekonomiska historia av tekniska nämnden och skönmålade beräkningar på hur den skenande budgeten ska hållas i balans.

Många insändare i TA har på sista tiden beskrivit bedrövelsen. Eric Samuelson finner inga andra svar än att bjuda på retoriska floskler i form av redogörelse med rubriken ”skötseln av grönytorna kommer att utvärderas”.

Resonemanget verkar helt paradoxalt när Eric Samuelson lovar utvärdering av bedrövelsen när folk redan har konstaterat den och förväntar sig en förändring med hjälp av konkreta åtgärder från tekniska nämnden.

Om det bara handlar om pengar i denna fråga hade det varit mer på sin plats att utvärdera den politiska organisationen som femklövern har skapat och som visar sig sluka hur mycket pengar som helst. Enligt vissa undersökningar är Trelleborg en av de skånska kommuner som har de högsta kostnaderna för sin politiska organisation. Eric Samuelson, som tydligen har en förkärlek för siffror, skulle kunna initiera en utvärdering av denna organisation för att förvisa sig om hur många miljoner som har gått till den politiska organisation som femklöver har skapat sedan den kom till makten. Det är en ökning på nära 60 procent och i denna ökning har Samuelson säkert kunnat hitta åtskilliga miljoner för att komma till rätta med förfallet i kommunen.

Nilla Olsson
Ben Benrabah (S)Ersättare i kommunfullmäktige
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.