Annons

”Ett nytt lågvattenmärke av oppositionen”

Svar till oppositionen i bildningsnämnden (den 16 december).
Publicerad 19 december 2021
Detta är en opinionstext i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Mathias Andersson (SD) svarar på ett debattinlägg från oppositionen i bildningsnämnden.
Mathias Andersson (SD) svarar på ett debattinlägg från oppositionen i bildningsnämnden.Foto: Tomas Nyberg

Vi börjar med det grundläggande och det är att ni kräver svar från de tre partierna som sitter i bildningsnämndens presidium. Ni verkar verkligen inte har förstått att det var inte bildningsnämndens presidium som var inbjudna till det mötet eller så ljuger ni medvetet, vilket gör er till lögnare. Men jag vill inte tror detta om er och går på tesen att ni inte har förstått mötets natur och verkligen tror själva på att Sverigedemokraterna var inbjudna till detta mötet. Då borde ni faktiskt gjort en faktakoll och tagit reda på vem och vilka partier som ingick i mötet.

Något som ni faktiskt fick reda på under bildningsnämndens möte den 15 december. Men ändå så väljer ni att skicka in ert debattinlägg eller om det var insänt tidigare så borde ni ha dragit tillbaka den eller fått den omskriven. Men det gör ni inte utan delar just detta inlägg i sociala medier precis som om den var sanningsenlig.

Annons

Jag skulle faktiskt vilja att företrädarna från S, MP, C, SÖS och L som sitter i nämnden är ärliga och erkänner sitt misstag att de inte tog reda på fakta angående mötet eller så erkänner ni att ni ljuger medvetet. Men tyvärr så tror jag inte ni kommer till att faktiskt erkänna något av detta, missförstånd angående mötet, miss med att kolla vilka som var med eller om det är en medveten lögn. Oavsett så är detta ett nytt lågvattenmärke av er.

”Då borde ni faktiskt gjort en faktakoll och tagit reda på vem och vilka partier som ingick i mötet.”
Mathias Andersson (SD)

Sverigedemokraterna var inte inbjudna till detta mötet, bildningsnämndens presidium var inte inbjudna till detta mötet och således deltog inte på detta mötet.

Så mitt svar på vad som sades på detta omtalade mötet är:

– Jag vet inte.

En sak vet jag i alla fall och det är att ni sprider desinformation, medvetet eller ej.

Hur gick det till när ni bestämde er för skicka in detta debattinlägg? Tänkte ni aldrig på att faktiskt kolla upp fakta först eller ni bryr er inte om vad ni skriver oavsett om det är sant eller ej.

Där är ni svaret skyldiga.

Ljuger ni eller är det okunskap som ligger bakom ert agerande?

Mathias Andersson, gruppledare Sverigedemokraterna Trelleborg

Annons
Annons
Annons
Annons