Annons

”Ett för mig obegripligt agerande”

Debatt • Publicerad 12 april 2011

Sakfrågan gällde att Trelleborgshem i god tid iordningställt begärda gemensamhetslokaler och fem plus tre sovrum för ensamkommande flyktingbarn, och att förvaltningschefen sedan, efter många månaders väntan från Trelleborgshem på ett avtal, plötsligt beslutar sig för att inte alls utnyttja dessa lokaler, utan istället, utan att de ansvariga nämndpolitikerna fattat några nya nämndsbeslut, sätter igång att renovera en fallfärdig villa som sagda nämnd ett år tidigare beslutat skulle rivas, istället för att använda den färdigställda lösningen från kommunens eget fastighetsbolag.

Ett för mig obegripligt agerande, som alla vet skulle leda till att det inte gick att uppfylla ingånget avtal med staten och samtidigt åsamka skattekollektivet nya, höga och helt onödiga kostnader.

Annons

Förvaltningschefen är enligt min mening i högsta grad ansvarig för sitt agerande, givetvis förutsatt att de här märkliga åtgärderna inte har direkt beordrats av dig. Nu blev ju ändå, tydligen mot dennes vilja, frågan löst i tid genom att Trelleborgshems iordningställda lokaler valdes av den ansvariga nämnden.

Följdfrågan blir givetvis om den så kallade ”Villan” är möjlig att efter renoveringen använda till något annat kommunalt behov, till exempel det LSS-boende ni annars inte hinner uppfylla, med ett annars väntat högt vite runt hörnet?

Sten Björk (S)

Svar till Gunnar Grafström (M), den 7 april.

Mattias Karlsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons