Annons

En valfråga ytterligare ett val

Att det skall bli ett bad i Anderslöv är redan beslutat, men när och var är inte klart!
Debatt • Publicerad 17 april 2014
Faktum kvarstår att badet i Anderslöv ytterligare ett val blir en valfråga, även om det nu är beslutat att men det återstår när och hur, skriver Lennart Olsson, Byarådet.
Faktum kvarstår att badet i Anderslöv ytterligare ett val blir en valfråga, även om det nu är beslutat att men det återstår när och hur, skriver Lennart Olsson, Byarådet.Foto: Foto: Jessica Gow

I torsdags kväll (den 10 april) skulle alla få veta, men vi bedrog oss. Den enda som visste något var Henrik Alkevall som jobbat fram ritningarna som visades. Anselmsson och Mats Svensson hade sett dem några dagar. Av dessa verkade det som om Anselmsson redan ”gottade” sig att få komma till Anderslöv och att få rungande applåder och med dem få återvända till city segerviss. Han såg överraskad ut när applåderna inte kom.

Henrik Alkevall började med att visa att det fanns ett västra, ett östra och ett mittområde som var möjliga. Någon hade valt västra, hur och vem gick inte att få fram. Den första bilden på västra visade ett bad med ny infartsväg med möjlighet till 50-metersbanor. Det visade sig vara dyrt så det visades några andra ”plaskedammar” som alternativ. Då tror jag att det gick upp för de flesta vad som komma skulle. Gräsplanen skulle delas i bad och sjumanna. Ett ramaskri blir reaktionen på detta. Att byta en befintlig verksamhet mot fritidsbad. Den totala reaktionen gjorde övriga kommentarer omöjliga. Förslaget visar på okunnighet och maktfullkomlighet, men från vem?

Annons

Det vore på sin plats att mitten och östra förslagen också presenterades eller det kanske inte fanns något, utan det kanske redan är spikat att det är väster som gäller?

När det gäller förslag fanns det flera platser som kom fram, till exempel Lars Olof Hanssons norra förslag.

Herr Grafström kom inte till mötet så han vänder sig i stället till TA för göra sig hörd. Grafström är känd i Anderslöv och har för vana att komma dit med dold agenda till exempel Gröningen. Jag är övertygad om att ramaskriet inte blivit mindre med Grafström på plats och faktum kvarstår att badet i Anderslöv ytterligare ett val blir en valfråga, även om det nu är beslutat att men det återstår när och hur.

Vid pennan

Nilla Olsson
Lennart Olsson, Byarådet
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons