GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

En skymf mot skolpersonalen

Vi var många som blev förvånade när bildningsnämndens ordförande Lars Mikelää (M) på förra fullmäktigemötet sa: ”Att bara ösa in ytterligare 50 miljoner är inte verkningsfullt”.
Publicerad 14 maj 2022
Detta är en opinionstext i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
50 miljoner är väldigt mycket pengar som hade gjort stor skillnad för många elever, skriver Socialdemokraterna i bildningsnämnden.
50 miljoner är väldigt mycket pengar som hade gjort stor skillnad för många elever, skriver Socialdemokraterna i bildningsnämnden.Foto: Henrik Holmberg / TT

Det är en skymf mot all den personal i skolverksamheter runt om i Trelleborgs kommun som varje dag slår knut på sig själv för att räcka till, att uttrycka sig så.

50 miljoner är väldigt mycket pengar som hade gjort stor skillnad för många elever. Vi kan ju till exempel fråga föräldrar och barn om fler vuxna och färre antal barn/ungdomar i grupperna och klasserna inte hade varit ett bra steg på vägen?

Mattias Flisborn, Monica Carlström och Cilla Dahl-Andersson, Socialdemokraterna i bildningsnämnden