Annons

En signal till våra ungdomar att skolan inte är rättvis

I Trelleborgs Allehanda (den 30 april) står det att läsa att Marita Ulvskog (S) varit på besök på Vannhögskolan, detta anser jag vara ytterst märkligt.
Debatt • Publicerad 9 maj 2014

När Jimmie Åkesson (SD) ville besöka Söderslättsgymnasiet blev han stoppad och nu en månad senare släpps det in en hög politiker från S.

Att den tidigare uttalade hotbilden som biträdande förvaltningschefen Magnus Wikström hävdade var anledningen till att stoppa Jimmie Åkesson skulle vara den stora anledningen är inte trovärdig, Polisen garanterade säkerheten både i och utanför skolan.

Annons

Kan det vara så att skolledningen i Trelleborg bestämde sig för att stoppa SD:s besök på grund av andra anledningar, troligtvis är det så.

I en tidigare debattartikel gällande samma ämne nämnde jag att demokratin blev satt ur spel i Trelleborg i samma stund som Jimmie Åkesson förbjöds tillträde till skolan, detta är fakta.

Med en så svag skolledning som vi har i Trelleborg kommer demokratin att sättas åt sidan vid fler tillfällen detta supervalår, troligen kommer politiker från andra partier att besöka vår skolverksamhet vid fler tillfällen utan åtgärder från ledningens sida.

Vi har demokrati i Sverige men inte i Trelleborg uppenbarligen, detta får vi anklaga en svag skolledning för.

Att vi som Trelleborgs tredje största parti inte tillåts visa vår partiledare vår gymnasieverksamhet är skrämmande och ytterst odemokratiskt, en signal till våra ungdomar att skolan inte är rättvis.

Vem som förespråkar denna orättvisa är redan sagt, skolledningen i Trelleborg.

Nilla Olsson
Helmuth Petersen, Oppositionsråd (SD)
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons