En planfri korsning är bättre på lång sikt

Sverigedemokraterna har sedan 2006 yrkat på att en optimal lösning av korsningen i Maglarp är att bygga en planfri korsning. Det skriver Leif Roos (SD).
Debatt • Publicerad 6 mars 2013
”Utgående filer söderut ur cirkulationsplatsen går ihop alldeles för snabbt. Vid omkörning tvingas omkörda fordon, ofta lastbilar, ut mot diket med avåkning som följd.”
”Utgående filer söderut ur cirkulationsplatsen går ihop alldeles för snabbt. Vid omkörning tvingas omkörda fordon, ofta lastbilar, ut mot diket med avåkning som följd.”Foto: 

Så kommer nu Trafikverket komma med nytt förslag om hur trafiksituationen i cirkulationsplatsen vid Maglarp skall förbättras.

Med dårars envishet håller man sig kvar vid att bästa lösningen på att eliminera avåkningar och krockar i rondellen är att bygga om och komplementera med olika fartnedsättande insatser för trafikanterna.

Vad är problemet med cirkulationsplatsen:

Körbanan lutar utåt i rondellen, mer än de 1,5–2 procent, som behövs för en tillfredsställande vattenavrinning. Detta blir en negativ lutning av körbanan, som bidrar till svåra krängningar, särskilt för tunga fordon.

Utgående filer söderut ur cirkulationsplatsen går ihop alldeles för snabbt. Vid omkörning tvingas omkörda fordon, ofta lastbilar, ut mot diket med avåkning som följd.

Det finns säkert fler faktorer som är orsak till problemen. Men man kan konstatera att det är bra att muren är byggd inne i rondellen, det förhindrar avkörande fordon att hamna i norrgående filen söder om cirkulationsplatsen.

Trelleborgs kommun och Trafikverket diskuterar nu att bygga en cykelgångbro söder om cirkulationsplatsen till en kostnad av cirka 12 miljoner kronor.

Detta skall nu enligt senaste förslaget från Trafikverket kompletteras med 20 meter breda portaler med varningsskyltning. Dessa placeras cirka 500 meter norr om cirkulationsplatsen. Kostnad cirka 2 miljoner kronor.

Lägga asfalt i rondellens yttersväng till en kostnad av cirka 2 miljoner kronor.

Totalt skulle ovanstående insatser kräva en ombyggnadskostnad på cirka 16 miljoner kronor.

Detta skall ställas mot att bygga en planfri korsning till en kostnad av cirka 30 miljoner kronor.

Sverigedemokraterna har sedan 2006 yrkat på att en optimal lösning av korsningen i Maglarp är att bygga en planfri korsning. Sverigedemokraterna har vid tekniska nämndens senaste möte reserverat sig mot beslutet att bygga en separat cykelgångbro över E6:an. Driftskostnaden för denna kommer att ligga på cirka 0,6 miljoner kronor årligen.

En planfri korsning är på lång sikt en bättre och mer ekonomisk lösning av korsningen i Maglarp.

Leif Roos (SD)

ledamot i Trelleborgs

kommunfullmäktige

Mattias Karlsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.