Annons

En miljon till golf eller finns det andra behov?

På fullmäktige (den 19 juni) valde styret att i kraft av sin majoritet och tunna argument rösta igenom en miljon kronor till PGA Junior Pro AM 2023 som går av stapeln om ett par månader.
Publicerad 20 juni 2023
Detta är en opinionstext i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Socialdemokraterna i fullmäktige har reagerat på att styret röstade igenom en miljon kronor till en golftävling men tvekade att höja bidraget till  Kvinnojouren och Brottsofferjouren.
Socialdemokraterna i fullmäktige har reagerat på att styret röstade igenom en miljon kronor till en golftävling men tvekade att höja bidraget till Kvinnojouren och Brottsofferjouren.Foto: PETTER ARVIDSON

Det kan hända att kommunen i goda tider kan kosta på sig en extra miljon till stöd för en tävling i syfte att marknadsföra och profilera sig. Men det har sedan valet blivit allt tydligare att vi har kärva tider med hög inflation och en lågkonjunktur. Prognosen för 2023 ser dyster ut ekonomiskt för att inte prata om 2024. I de bästa av världar kan vi hoppas på bättre tider efter det. Men det ser ut som att vi får leva med efterdyningarna ett bra tag.

I skenet av detta tvekade styret länge och väl innan man kunde höja bidraget till Kvinnojouren och Brottsofferjouren med en summa som tillsammans hamnar runt 100 000 kronor per år. Man fick enligt styret leta noga för att kunna göra den prioriteringen. Med en miljon i tillskott hade man kunnat finansiera den höjningen i närmare tio år.

Annons

När Socialdemokraterna ville att styret skulle satsa en extra peng för att garantera kommunens ungdomar feriearbete var svaret att vi var för sent på det. Det måste planeras långt innan och de resurserna fanns inte att tillgå därför prioriterade man bort ungdomarnas feriejobb.

”Det är fantastiskt vad man kan åstadkomma när man bara vill från styret.”
Socialdemokratiska fullmäktigegruppen

Det är fantastiskt vad man kan åstadkomma när man bara vill från styret. Utan att blinka röstade man genom en miljon till ett event som drar igång om ett par månader.

Lennart Höckert, Marianne Fundahn, Sven Lindkvist, Hanna Skånberg, Anna Nordstrandh, Ismet Dedic, Osman Biberic, Mattias Flisborn, Eva Höckert, Paul Lövdahl, Johnny Nilsson, Birgitta Almroth, Anders Yngve, Birgitta Lanér Sjöström, Senad Biberic, Felicia Nordstrandh, Hans Björklund, Ida Hansson, Anders Söderberg och Lisa Bakija Andersson, socialdemokratiska fullmäktigegruppen

Annons
Annons
Annons
Annons