Annons

En långsiktigt hållbar miljö är en huvudfråga

För vår befolkning är det uppenbart att en långsiktigt hållbar miljö nu av vår befolkning rättmätigt ses som en huvudfråga.
Debatt • Publicerad 28 maj 2014

Tyvärr speglas detta inte alls hos alla politiker i ledande ställning i vare sig vårt eget eller andra länder. Detta är det hög tid att ändra på. Vi socialdemokrater här i Trelleborg har nu i snart tio års tid mycket intensivt och på alla sätt vi kan mycket framgångsrikt verkat för att skapa ett samhälle som vi vill göra helt oberoende av fossila bränslen för all energiframställning och energianvändning. Alla våra egna innevånare här i Trelleborg tror jag är väldigt väl medvetna om detta och också stöder oss i detta miljöarbete.

Med oss på vägen i detta miljöarbete har vi socialdemokrater ett brett lokalt tvärpolitiskt engagemang, vilket jag är väldigt glad och stolt över. Våra kunskapsvinningar om värdet av att i nutid helt gå över till att bara använda förnyelsebara bränslen är så stora, och våra miljövinster så viktiga för hela vårt samhälle, att det nu gäller för oss i alla våra olika roller att fortsätta med full fart och fullskaligt skapa ett samhälle med minskade utsläpp i luft, mark och vatten.

Annons

Genom att rösta på oss socialdemokrater röstar Du på det parti i Trelleborg som här aktivt driver miljöverksamheterna så starkt att vi kan räkna med att vi tillsammans kommer att kunna nå våra viktigaste miljömål och samtidigt bli en kommun som bevisar för omgivande region och kustkommuner att vi når målen ren luft, ren mark och rena kustfarvatten redan under detta decennium.

Vi vill inte nå de här målen genom att tvingas till att minska ner våra produktionsverksamheter i vår kommun. I stället vill vi skapa ett ännu mer aktivt samhälle, med full sysselsättning, där vi ökar alla de olika produktioner av tillverknings- och transportarbete som tillsammans skapar en tillväxt för våra innevånare under långsiktigt hållbara former.

Här finns inom alla dessa verksamhetsområden ett stort miljöansvar att uppfylla, och det skall vi också göra allt vi kan för att åstadkomma. Vi har nu nått så långt att produktionen av biogas från vår lantbrukssektor genom användning av så kallade mellangrödor inte längre behöver konkurrera med livsmedelsproduktionen, och med en så stor volym att vi redan 2015 kommer att vara en hittills unik kommun som alltid kommer att producera mer grön förnyelsebar energi än vi själva lokalt förbrukar.

Nilla Olsson
Sten Björk, socialdemokraterna i Trelleborg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons