Annons

En kraftig försämring för trelleborgarna

Läste att akutmottagningen skall stängas nattetid i Trelleborg.
Debatt • Publicerad 10 april 2014

Vad menar Kjell Ivarsson med detta, skall vi trelleborgare betala för det stora underskottet som finns i regionen? Och så skall vi hänvisas till de fullbelagda sjukhusen i Malmö och Lund med de transportkostnader som då uppstår både för anhöriga och ambulansvården. Vi har i dag ett nybyggt sjukhus i Trelleborg som fungerar och som har ett stort upptagningsområde i Trelleborg med omnejd så man kan ju undra om detta beslut är vettigt och noga ventilerat samtidigt som även den så kallade näralinjen skall förändras. Tro bara inte till något bättre. nej, nej även dagsakutens kirurgi skall läggas ner och därmed ett större tryck på primärvårdens mottagningar.

Detta i samråd med primärvård och kommun. Jag vill inte tro att några ansvariga i kommunen gått med på dessa lösningar med glädje och med tanke på kommuninvånarna. Beslutet innebär ett flertal omplaceringar och de problem som då uppstår bland annat genom att även avd. 12 kommer att förändras.

Annons

Vi kommuninvånare frågar oss varför det ständigt är förändringar i omlopp när det gäller vårt lasarett. Kan det vara så att Region Skåne är lite avundsjuka

för att vi i Trelleborg har ett bra fungerande lasarett?

Vi i SPI vill ha kvar ett nattöppet lasarett och ingen förändring av dagsakuten.

Nilla Olsson
Bertil Magnusson (SPI)
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons