Annons

En fråga vi aldrig lär få svar på

Efter att vi lämnat in en överklagan till Förvaltningsrätten gällande vårt krav att anställda i kommunen skall handhälsa så kom svaret från Kammarrätten, vi blev inte förvånade över svaret! Ärendet får inte prövningstillstånd!
Publicerad 22 maj 2022
Detta är en opinionstext i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Det gäller att ha mod, mod att kräva att vårt lands traditioner och seder vidmakthålls. I Sverige och Trelleborg har SD modet, ingen annan tyvärr!, skriver Helmuth Petersén och Mathias Andersson (SD) sedan Kammarrätten meddelat inte ger prövningstillstånd för kravet om att anställda i kommunen ska handhälsa.
Det gäller att ha mod, mod att kräva att vårt lands traditioner och seder vidmakthålls. I Sverige och Trelleborg har SD modet, ingen annan tyvärr!, skriver Helmuth Petersén och Mathias Andersson (SD) sedan Kammarrätten meddelat inte ger prövningstillstånd för kravet om att anställda i kommunen ska handhälsa.Foto: Adam Wrafter/SvD/TT

I vårt överklagande åberopade vi att diskrimineringslagen skall stå högre än religionsfriheten, det togs ingen hänsyn till det.

Nu får våra medborgare gissa sig fram när de skall hälsa på våra tjänstepersoner och övrig personal i kommunen.

Annons

Nu är handskakningsärendet bara en del av sanningen, jag har vid varje kontakt med media varit tydlig. Det gäller att ta seden dit man kommer, det gäller för oss när vi besöker andra länder och det borde även gälla dem som kommer till Sverige.

Nu står SD som ensamt parti i Trelleborg och anser att man skall ta seden dit man kommer. För oss en självklar sak men inte för övriga! Hur mycket av våra seder och traditioner skall försvinna? Hur mycket av vår kultur skall anpassas efter andra länders kultur?

Det är skrämmande hur vi bit för bit tar bort för oss självklara traditioner för att ersätta dem med andra, se på Danmark och jämför. Vi hamnar långt efter dem vid den jämförelsen.

Det gäller att ha mod, mod att kräva att vårt lands traditioner och seder vidmakthålls. I Sverige och Trelleborg har SD modet, ingen annan tyvärr!

Varför vill bara SD att man skall ta seden dit man kommer, den frågan lär vi väl aldrig få svar på.

Helmuth Petersén (SD), oppositionsråd

Mathias Andersson (SD), gruppledare

Annons
Annons
Annons
Annons