Annons

En budget på 3 miljarder – men det saknas 250 000 kronor

Med en relativt blygsam insats hade styret, M – KD – SD – L, kunnat rädda kvar Anderslövs museum. Det är inte bristen på förslag som gör att Anderslövs museum hotas. Det är pengar motsvarande, beroende på förslag, runt 250 000 kronor per år.
Publicerad 30 november 2023
Detta är en opinionstext i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Socialdemokraterna i fullmäktige och kommunstyrelse skriver om styrets prioriteringar i budgeten.
Socialdemokraterna i fullmäktige och kommunstyrelse skriver om styrets prioriteringar i budgeten.Foto: Henrik Holmberg / TT

Dessa pengar finns inte säger man från styret samtidigt som man under onsdagens kommunstyrelse klubbar igenom ett extra hyresstöd till Internationella Engelska Skolan som garanterar upp till 4 000 000 kronor per år.

På samma kommunstyrelsemöte behandlades också en motion från Socialdemokraterna som kallas Lex Pingvin. Den går ut på att kommunen inte ska kunna till exempel sälja en fastighet som en förening har tillgång till utan att ha en färdig plan för motsvarande stöd till föreningen. Vilket vi sett ett otal exempel på som med RC Pingvin, Jaktskytteklubben och som nu Anderslövs museum.

Annons

Styret väljer att besvara motionen med att den inte behövs för man gör redan det som motionen beskriver. Inget kunde vara mer osant.

Frågorna om hyresstöd till Internationella Engelska Skolan och en föreningsgaranti i form av Lex Pingvin kommer slutligen att avgöras på kommunfullmäktige. Styrets dubbelmoral kommer då att synas igen. Man anser att man inte kan avsätta resurser till Anderslövs museum men kan avsätta 16 gånger så mycket till Internationella Engelska Skolan. Man anser att man stöttar föreningar innan man genomför förändringar men till årsskiftet är hoppet ute för Anderslövs museum.

Glöm inte att styret bekostade fem plus en miljon på en golftävling. Detta var vi motståndare till och röstade emot.

”Nej, Trelleborg är vida känt som arvodenas stad, och kommer så att förbli ända tills att vi får ett nytt politiskt styre i Trelleborgs kommun.”
Socialdemokraterna i Fullmäktige och Kommunstyrelse

”Vi sätter Trelleborg på kartan”, var styrets svar. På vilket vis kan styret styrka detta?

Nej, Trelleborg är vida känt som arvodenas stad, och kommer så att förbli ända tills att vi får ett nytt politiskt styre i Trelleborgs kommun.

Att sedan som Moderaterna slå sig på bröstet med en helsida i Trelleborgs Allehanda där allt skall framkomma som positivt, det ni har gjort blir löjligt.

Men än finns det tid att ändra besluten. Det som krävs är bara en vilja.

Lennart Höckert, Marianne Fundahn, Sven Lindkvist, Ann-Sophie Hansson, Hanna Skånberg, Anna Nordstrandh, Ismet Dedic, Veronica Larsson, Osman Biberic, Mattias Flisborn, Eva Höckert, Paul Lövdahl, Johnny Nilsson, Birgitta Almroth, Anders Yngve och Ida Hansson, Socialdemokraterna i fullmäktige och kommunstyrelse

Annons
Annons
Annons
Annons